Corespondență de la Salonul Auto de la München. IAA MOBILITY 2021 - cele mai spectaculoase imagini
06.09.2021
        
Distribuie acest articol!   

Pentru prima oară, München găzduiește cea mai importantă manifestare expozițională auto din Germania, celebrul IAA. Declinul înregistrat în ultimii ani, de saloanele auto, i-a determinat pe organizatori să mute acest eveniment de la Frankfurt pe Main, gazda tradițională până în 2019, și să îi revizuiască întreg conceptul.

Criza Covid-19 nu a făcut decât să complice misiunea organizatorilor, date fiind rigorile impuse de măsurile de siguranță sanitară. De altfel, IAA 2021 este primul mare salon auto din lume care se organizează după declanșarea pandemiei cu noul coronavirus.

Deși acronimul IAA (de la Internationale Automobil-Ausstellung / Salonul Auto Internațional) a fost păstrat, evenimentul de anul acesta nu este nici pe departe unul dedicat exclusiv automobilului. Că lucrurile s-au schimbat ne dă de înțeles și cuvântul ”Mobility” adăugat în titulatură.

”Pe teren”, schimbările sunt mult mai vizibile. Standurile tradiționale indoor, din halele Messe München, sunt completate cu cele amplasate în centrul orașului, traseele de teste și evenimentele organizate peste tot în zonă. IAA se vrea un eveniment al tuturor, un festival, ceva major.

Programul premierelor din cadrul salonului este dublat de cel al conferințelor. Mai toate, pe tema viitorului mobilității, a sustenabilității pe roți. Cei obișnuiți cu rețeta clasică a saloanelor auto probabil că vor fi descumpăniți (poate chiar dezamăgiți) de aceste schimbări.

Sentimentul este amplificat de prezența tot mai rarefiată a marilor nume din industria auto, în contrast cu asediul noilor concepte de transport sustenabil. Electric, evident! Practic, toate noutățile prezentate la IAA 2021 sunt electrice!

Din păcate, nume mari, companii reprezentative din automotive lipsesc de la acest eveniment. Gazdele, în frunte cu tripleta Daimler – BMW – Volkswagen, încearcă să țină ștacheta sus, așa cum o făceau odinioară, însă este evident că sunt profund preocupate de perspectiva unui viitor plin de provocări.

Referitor la premierele de la IAA 2021, în ceea ce ne privește, am relatat deja despre cele mai importante. Și pentru că suntem adepții sintagmei conform căreia o imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte, de această dată vă invităm să savurați atmosfera de la fața locului, prin intermediul galeriei foto de mai jos.

Imaginile au fost surprinse de noi în prima zi, cea rezervată presei, la Salonul Auto de la München – IAA Mobility 2021.

Distribuie acest articol!