Daimler devine Mercedes-Benz Group
17.10.2021
        
Distribuie acest articol!   

Separarea diviziei de camioane de la Daimler este validată de Consiliul de supraveghere al grupului, care profită de ocazie pentru a-și schimba numele: Daimler devine Mercedes-Benz.

Aproape în unanimitate, Consiliul de supraveghere al Daimler a validat această divizare, care fusese anunțată deja cu câteva luni înainte. Divizia de vehicule grele a grupului va fi, de fapt, complet separată de cea de automobile.

Ideea principală este de a da în cele din urmă independență „camioanelor”, așa cum a explicat președintele Daimler Trucks, Martin Daum: ”Până acum, trebuia să ne orientăm în conformitate cu deciziile luate de colegii noștri de la automobile. În viitor, vom putea alege propria noastră direcție”.

Această scindare nu este un rezultat al întâmplării, deoarece tranziția ecologică afectează automobilele și vehiculele grele în diferite moduri. Daimler amintește că mobilitatea electrică pe baterii va fi mai potrivită pentru turisme, în timp ce vehiculele grele vor beneficia de propulsia pe hidrogen, mai potrivită pentru transportul comercial.

În ciuda separării, Mercedes păstrează o cotă de 35% în divizia Truck. Aceasta este cea mai mare operațiune de reorganizare a grupului de la vânzarea Chrysler către Fiat, în 2007.

Separarea nu are doar repercusiuni strategice, întrucât Grupul Daimler își va schimba numele, urmând să se numească, începând din februarie anul viitor, ”Grupul Mercedes-Benz”.

Distribuie acest articol!