Maybach sărbătorește 100 de ani de lux
09.10.2021
        
Distribuie acest articol!   

Maybach împlinește 100 de ani de la apariție. Pentru a marca centenarul, Mercedes va dezvălui ediții speciale pentru două modele, însoțite de un bonus suplimentar, reprezentat de un stilou încrustat cu diamante.

Brandul german de lux, deținut de Mercedes din 1960, și-a lansat primul model în 1921, la Salonul Auto de la Berlin. Grupul Maybach este însă mai vechi – a fabricat motoare de aeronave și dirijabile încă din timpul Primului Război Mondial.

Prin apariția acestui prim model, Maybach a deschis calea către o tradiție proprie în privința automobilelor de lux.

În deceniile următoare, Maybach, la fel ceilalți producători de limuzine, precum Rolls-Royce sau Mercedes, a produs multe vehicule de lux. Însă, în 1940, compania a primit comanda de a produce motoare pentru tancurile armatei germane și nu s-a mai putut redresa niciodată după cel de-Al Doilea Război Mondial.

În 1960, după moartea lui Karl Maybach, Mercedes a cumpărat divizia de automobile, cele două mărci fiind apropiate încă de la începutul secolului. Wilhelm Maybach, fondatorul mărcii, era la acea vreme director tehnic la Daimler.

Deși vreme îndelungată nu a avut niciun plan pentru Maybach, în 1997 Mercedes a decis să reînvie marca, pentru a răspunde cumva la mișcările făcute de rivalii săi germani – BMW cumpărase Rolls-Royce, iar Volkswagen a preluat Bentley. Au fost prezentate conceptele care au prefigurat modelele Maybach 57 și 62, două limuzine de mari dimensiuni, bazate pe mecanica de la nava-amiral Mercedes Clasa S.

Mercedes a ezitat însă mult timp în privința strategiei de adoptat. În cele din urmă, din 2015, Maybach a devenit Mercedes-Maybach, fiind limitată la o linie de ultra-lux a celor mai pretențioase modele, limuzina de top Clasa S și SUV-ul GLS.

Acum, pentru a sărbători cei 100 de ani scurși de la apariția primului model Maybach, Mercedes a anunțat o serie limitată pentru cele două modele, numită Ediția 100. Nimic extravagant, însă: o vopsea aplicată manual și o tapițerie specială înnobilată cu sigla mărcii, precum și o geantă din piele și un stilou cu diamante. Lux rafinat, însă departe de ostentativul Maybach din anii 2000!

Comenzile pentru Ediția 100 vor fi deschise la sfârșitul acestui an, primele livrări fiind așteptate la începutul lui 2022.

Distribuie acest articol!