Ford sărbătorește un milion de automobile produse în România, la uzina de la Craiova
17.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Ford a marcat oficial atingerea cifrei de 1.000.000 de vehicule fabricate în România. Cu această ocazie, producătorul american a dat publicității un video promoțional în care apare în premieră noul Ford Puma în versiunea de raliuri, M-Sport Rally1, filmat chiar în fabrica Ford de la Craiova.

Autovehiculul cu numărul 1 milion produs la uzina din Craiova este un model Puma ST Line, în culoarea Desert Island Blue, propulsat de un motor EcoBoost Hybrid de 155 CP.

Ford a atins acest important reper de producție la 12 ani după ce a fabricat primul său vehicul în România, în 2009. Înainte de a începe producția Puma în 2019, la fabrica din Craiova au mai fost asamblate modelele Transit Connect, B-Max, precum și EcoSport care este în continuare produs aici alături de Puma.

Investiția totală Ford în operațiunile sale de producție din România este de aproape două miliarde de dolari, de la preluarea fabricii din Craiova, în 2008. În plus, Ford va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023 la uzina din Craiova, model care va beneficia inclusiv de o versiune complet electrică ce va debuta în 2024. Acesta va fi primul model de volum complet electric produs vreodată în România.

Cât despre versiunea de competiție a modelului M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, aceasta este prezentată într-un videoclip filmat în întregime la fabrica Ford din Craiova. Video-ul îi prezintă atât pe pilotul M-Sport Ford World Rally Team (WRT) Adrien Fourmaux, cât și pe o parte din angajații fabricii de producție de vehicule de la Ford Craiova.

Prezentat anterior sub formă de prototip, la ediția din 2021 a Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie, modelul M-Sport Ford Puma Rally1 marchează prima incursiune Ford în motorsportul electrificat, la nivel global. Mașina urmează să își facă debutul competitiv în cursa de deschidere a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), respectiv la etapa de la Monte Carlo, din ianuarie 2022.

Noua M-Sport Ford Puma Rally1 va înlocui modelul M-Sport Ford Fiesta WRC, care a obținut trei titluri în Campionatul Mondial de Raliuri, de la introducerea sa în 2017.

Filmat de Chrome Productions timp de trei zile, împreună cu o echipă și o distribuție de aproximativ 40 de persoane, noul film intitulat „Ford Puma Hybrid Rally1 Distruge Petrecerea” prezintă modelul M-Sport Ford Puma Rally1 în acțiune, într-un tur spectaculos, în incinta fabricii de la Craiova.

Fiecare actor care apare în film este un angajat Ford, iar cei care vizionează acest video pot găsi, de asemenea, diferite surprize plasate strategic în videoclip.

Sursa: comunicat de presă Ford

Distribuie acest articol!