Acestea sunt cele mai sigure automobile de pe șoselele europene - Euro NCAP 2021 Best în Class
05.01.2022
        
Distribuie acest articol!   

La scurt timp după ultima sesiune de rezultate ale testelor efectuate în 2021, în care Dacia Spring și Renault Zoe au avut punctaje dezastruoase, Euro NCAP a revenit cu un nou comunicat, de această data pe tema celor mai sigure automobile testate de-a lungul ultimului an.

Reamintim, titlul Best in Class se acordă anual, pe șase categorii, celor mai sigure automobile comercializate în Europa, pe baza rezultatelor obținute la testele de impact efectuate în ultimul an, de Euro NCAP.

Având în vedere că standardele în privința siguranței conferite de automobile cresc de la an la an, Euro NCAP a decis să publice anual câte o listă cu modelele care au avut cele mai bune performanțe în categoriile lor. Astfel, comparațiile pentru desemnarea modelului „cel mai bun din clasă” se fac pe parcursul unui singur an calendaristic, astfel încât toate modelele luate în calcul să fie evaluate după aceleași standarde.

Clasamentele se întocmesc pe baza punctajelor obținute la protecția pasagerilor adulț, a pasagerilor copii, a pietonilor, cât și de sistemele de asistență și siguranță. La evaluare se iau în calcul doar dotările standard de siguranță, echipamentul opțional fiind exclus.

Ca o noutate, s-a decis ca începând din 2021 să se acorde titlul Best în Class și pentru modelele 100% electrice (BEV), indiferent de clasă și dimensiune. Pe de altă parte, absența unor categorii din această listă anuală înseamnă că Euro NCAP a testat prea puține modele din respectiva clasă, în ultimul an.

Iată cum arată tabelul premiantelor Euro NCAP 2021 Best în Class:

Executive: Mercedes-EQ EQS
Large Off-Road: Škoda ENYAQ iV
Pure Electric: Mercedes-EQ EQS
Small Family Car: Škoda Fabia
Small MPV: Toyota Yaris Cross
Small Off-Road: Nissan Qashqai

De departe, marii câștigători de anul acesta sunt Mercedes și Škoda, care reușesc să obțină fiecare câte două trofee. Producătorul ceh se distinge prin faptul că este singurul brand cu două modele premiate.

Sursa: Euro NCAP

Distribuie acest articol!