Cea mai frumoasă mașină a anului 2022: câștigătoarea este…
28.01.2022
        
Distribuie acest articol!   

Concursul Cea mai frumoasă mașină a anului (Plus Belle Voiture de l’Année) și-a desemnat câștigătoarea ediției 2022. Cele patru finaliste au fost BMW i4, Peugeot 308, Citroen C5X și DS 4.

Câștigătoarea de anul acesta este DS 4, un model ajuns la a doua generație, lansată în cursul anului trecut. Vorbim despre un model compact care vizează în principal concurența premium germană din acest segment de piață. De altfel, la precedentele ediții, trofeul Cea mai frumoasă mașină a revenit modelelor germane Mercedes GLA, în 2021, și BMW Seria 2 Gran Coupe, în 2020.

Noul DS 4 a sedus juriul prin look-ul său exterior opulent și robust. Brăzdată de numeroase nervuri, caroseria are un aspect dinamic, foarte apropiat de cel la unui coupe, chiar dacă, în esență, este un hatchback.

Concursul recompensează cel mai frumos design al unui automobil de serie mare disponibil la un preț sub 60.000 de euro. Conform tradiției, premiul este acordat la început de an, în cadrul evenimentului Festival Automobile International, o spectaculoasă expoziție de concepte, găzduită de Domul Invalizilor, la Paris. Însă din cauza pandemiei, evenimentul a fost amânat.

Tot din cauza pandemiei, anul acesta câștigătoarea nu a mai fost desemnată prin votul publiculuia larg, ci prin decizia unui juriu de specialitate, compus din experți ai domeniului auto, dar și din arhitectură, presă și motorsport. Anul acesta, președintele juriului a fost arhitectul Jean-Michel Wilmotte.

Acest premiu ”de frumusețe” vizează și alte categorii. Astfel, noul Renault 5 a primit titlul de Cel mai frumos concept al anului 2022, Ferrari Daytona SP3 este Cel mai frumos supercar, iar prototipul 9X8, cu care Peugeot vrea să atace din nou cursele de anduranță, este Cel mai frumos hypercar. Au mai fost acordate premii pentru conceptul Suite N°4 și noul Range Rover, precum și lui Sebastien Ogier.

La categoria concept, lupta a fost foarte deschisă, cu nu mai puțin de zece competitoare, una mai spectaculoasă decât alta: Audi Skysphere, BMW i Vision Circular, Cupra Urban Rebel, Lexus LF-Z Electrified, Kia Concept EV9, Porsche Mission R, Renault 5 prototype, Smart concept #1, Volkswagen ID.Life și Volvo Concept Recharge.

Conceptul Renault a primit mai mult de 70% din voturi, un scor promițător, în perspectiva introducerii acestui model în producția de serie! Se pare că vom vedea versiunea de producție a noului R5 undeva prin 2024.

Iată mai jos care sunt câștigătoarele celor mai importante trofee ale concursului Plus Belle Voiture de l’Année, ediția 2022.

DS 4, Cea mai frumoasă mașină a anului 2022
Renault 5, Cel mai frumos concept al anului 2022
Ferrari Daytona SP3, Cel mai frumos supercar al anului 2022
Peugeot 9X8, Cel mai frumos hypercar al anului 2022

Distribuie acest articol!