Opel confirmă trei noi modele electrice
27.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

Opel a confirmat oficial apariția a trei noi modele cu emisii zero. Seria noutăților va debuta în 2024, când Crossland și Insignia vor deveni electrice.

Va urma mai apoi cea mai spectaculoasă apariție din această serie de noutăți, o reinterpretare modernă, declinată în stil SUV, a legendarului coupe Opel Manta.

Grupul Stellantis și-a declarat ambiția de a avea o gamă europeană 100% electrică pentru toate mărcile sale, până în 2030. În acest sens, lui Opel i s-a încredințat rolul de cercetare și dezvoltare, cu termenul limită stabilit în 2028.

Prima marcă din Grupul Stellantis care va trece complet la modele 100% electrice, Opel se pregătește să elimine treptat motoarele termice din oferta sa. De altfel constructorul german oferă deja alternative electrificate pentru majoritatea modelelor, fie că sunt 100% electrice, hibrizi plug-in sau chiar cu hidrogen.

Ultimele modele care vor deveni electrice vor fi Crossland și Insignia. Reamintim, anul viitor Astra va inaugura propulsia 100% electrică, cu câteva luni înainte ca Grandland să facă la fel.

Așteptat pentru începutul lui 2024, Crossland full electric ar trebui să fie disponibil cu un acumulator de 50 kWh și un motor de 100 kW (136 CP), în timp ce noua generație Opel Insignia este în curs de dezvoltare.

Pe lângă toate aceste actualizări de modele, Opel are în plan și o noutate spectaculoasă: readucerea la viață a legendarului model sportiv Manta. Versiunea modernă va fi însă departe de coupe-ul original, zvonurile vehiculate la momentul actual avansând ideea unui SUV sportiv.

Distribuie acest articol!