Tesla Model C ar putea arăta așa
03.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

Revista franceză Auto Plus a publicat noi detalii referitoare la modelul compact pe care Tesla îl pregătește pentru piața europeană. De data aceasta, informațiile sunt însoțite și de o imagine ce poartă semnătura lui Andrei Avarvarii, un ilustrator reunumit pentru acuratețea cu care anticipează, prin desenele sale, viitoarele automobile de serie.

Până acum era evocată denumirea Model 2, însă se pare că până la urmă noua compactă se va numi totuși Tesla Model C, de la „compact”.

Lansarea comercială pe piața europeană este programată pentru 2023.

Designul este derivat din cel de la Model 3, cu aceeași parte frontală joasă și capota ușor concavă.

Farurile sunt mai alungite și ar putea fi unite printr-o bandă luminoasă. Prizele de aer sunt amplasate mai sus, chiar sub grupurile optice.

Deși este poziționată în gamă ca „soră mai mică”, deci sub Model 3, noua Tesla Model C va avea totuși 4,40 metri lungime, cu circa 30 cm mai puțin decât sedanul.

Vor fi disponibile două versiuni. Cea de intrare în gamă va fi dotată cu un singur motor, amplasat pe puntea spate, cu puterea de 250 CP. Cea de top, denumită „Dual Motor”, va avea câte un propulsor pe fiecare punte, tracțiune integrală și puterea cuprinsă între 400 și 500 CP.

Unul dintre marile atuuri ale noii Tesla Model C va fi acumulatorul 4680 furnizat de Panasonic. Denumit astfel de la dimensiunile sale (46 x 80 mm), acesta este mai ușor și mai ieftin, comparativ cu modelele anterioare. De asemenea, are o capacitate îmbunătățită, astfel că este de așteptat o autonomie de circa 400 km pentru varianta de intrare în gamă.

Se estimează că Tesla Model C va avea un preț de plecare de circa 30.000 de euro.

Foto: Auto Plus / Andrei Avarvarii

Distribuie acest articol!