Legendarul brand francez Delage este pe cale să fie reînviat
04.06.2022
        
Distribuie acest articol!   

Într-un moment în care întreaga industrie auto este preocupată de trecerea la energia verde și propulsoare cât mai economice, unii se încăpățânează să reînvie glorii apuse, mizând pe o motorizare de-a dreptul… monstruoasă!

Astfel, Delage ar putea reveni la viață, prin intermediul unui hypercar cu look desprins din Formula 1. Sub capotă, un imens V12 atmosferic, a cărui putere este de peste 1.000 CP!

Delage a fost un producător francez de automobile de lux și de curse, înființaț în 1905, de francezul Louis Delage. Compania a fost achiziționată de Delahaye, în 1935, apoi în 1953 și-a încetat activitatea.

Numele pare să reînvie din propria cenușă, iar ”noua eră” va fi marcată de un hypercar, denumit Delage D12. În ultimele luni, acesta parcurge un program de testare, pe circuitul Magny-Cours.

Deși după aspect pare mai degrabă ceva foarte apropiat de un monopost de Formula 1, D12 va fi un hypercar omologat pentru deplasarea pe drumurile publice.

Cifra din nume vine de la cei 12 cilindri ai motorului cu clindreea de 7,6 litri. Nu se cunoaște exact puterea livrată de acest impresionant motor atmosferic, însă inițiatorii proiectului vorbesc despre un sistem hibrid cu ”peste 1.000 CP”.

Interiorul oferă spațiu pentru două persoane, iar locurile sunt dispuse atipic, în tandem.

Cei interesați de viitorul Delage V12 trebuie să scoată din buzunar circa două milioane de euro. Oricum, lista priviliegiaților este extrem de scurtă, având în vedere că vor fi produse doar 30 de unități. Primele exemplare ar urma să fie livrate în cursul anului viitor.

Distribuie acest articol!