Kia EV9 este supus testelor tehnice finale înainte de premiera mondială din 2023
29.08.2022
        
Distribuie acest articol!   

SUV-ul EV9, următorul automobil 100% electric Kia, parcurge ultima etapă de testări riguroase. Premiera mondială a modelului Kia EV9 va avea loc în primul trimestru al anului 2023.

Desenat și proiectat pentru a transforma segmentul SUV-urilor electrice de clasă mare, noul model emblematic EV9 a împins limitele durabilității pe o selecție severă de trasee, drumuri și suprafețe de rulare

Kia a dezvăluit detalii despre programul final de testare intensivă parcurs de Kia EV9 înainte de debutul său la nivel mondial în 2023. SUV-ul 100% electric Kia EV9 va deveni modelul emblematic al mărcii și va revoluționa segmentul SUV-urilor electrice de clasă mare, accelerând în același timp transformarea mărcii Kia și afirmându-și leadership-ul în mobilitatea electrică sustenabilă.

Dezvoltat într-o perioadă de 44 de luni pentru a stabili noi standarde în design, performanță, autonomie, dinamică de condus, tehnologie și confort, fiecare aspect al modelului EV9 este în prezent împins la limitele durabilității la centrul global de cercetare și dezvoltare Kia din Namyang, Coreea de Sud.

În timpul acestei faze finale de testare, modelul EV9 este supus neîncetat unui program de verificare sever ce cuprinde folosirea sistemului de tracțiune integrală la urcarea unui deal și rularea pe un teren accidentat, precum și a unui test de trecere printr-o vad cu apă adâncă, pentru a asigura fiabilitate maximă chiar și în cele mai provocatoare condiții de rulare. Pistele pentru testele de mare viteză, manevrabilitate și aderență redusă pun fiecare element al performanței și ținutei de drum a modelului EV9 sub cel mai strict control.

În același timp, suprafețele neiertătoare ale ”traseului Belgian” le permit inginerilor Kia să supună confortul de rulare și calitatea fabricației modelului EV9 celor mai dure încercări posibile. Pe lângă programul de testare realizat la centrul de cercetare și dezvoltare Namyang, ca orice model Kia, EV9 a fost supus și unui regim de testare sever în locații de pe tot globul, în condiții meteo severe.

Kia a dezvăluit pentru prima dată în avanpremieră cel mai nou model emblematic al său, sub forma prototipului Kia Concept EV9, expus la expoziția AutoMobility LA desfășurată anul trecut în Los Angeles. Personificând filosofia „Opposites United”, noul limbaj de design revoluționar al mărcii, modelul de producție EV9 va reprezenta vârful tuturor posibilităților disponibile pentru un SUV.

Kia EV9, dezvoltat pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) avansată a companiei va introduce o nouă eră în mobilitatea sustenabilă, sofisticată și de înaltă tehnologie.

Făcând o reverență în primul trimestru al anului 2023, Kia EV9 va merge pe urmele revoluționarului model 100% electric al mărcii, EV6, care a câștigat numeroase premii importante, inclusiv prestigiosul titlu „Mașina Anului 2022 în Europa”.

Sursa: comunicat de presă Kia Romauto / Silver Motors

Distribuie acest articol!