Noutățile de la Toyota anunțate pentru 2023
07.10.2022
        
Distribuie acest articol!   

Toyota este în plină ofensivă! După ce în ultimii ani a prezentat câteva noutăți majore, precum GR Yaris, GR86 sau bZ4X, constructorul japonez nu are de gând să încetinească ritmul.

La fel ca toți producătorii de automobile, nici Toyota nu are cum să fie ocolită de transformările majore de pe piața auto și de marșul forțat spre electrificare.

Astfel, producătorul nipon va lansa în curând, în noua familie de modele electrice „bZ” (Beyond Zero), un sedan 100% electric. Denumit Toyota bZ3, acesta va fi un concurent direct al imbatabilului Tesla Model 3.

De asemenea, Toyota are în lucru o serie de alte proiecte electrice, pentru modele de diferite tipuri. De la un mic coupé sportiv până la un SUV de dimensiuni mari, un pick-up și diverse modele urbane.

În timp ce unele dintre acestea nu se vor materializa niciodată, altele ar trebui să ajungă la dealeri până cel târziu în 2026. Printre acestea din urmă se regăsesc un SUV de segment B (probabil bZ2X), un SUV compact care va fi poziționat în partea inferioară a gamei, dar sub bZ4X (probabil bZ3X), precum și un SUV mare, cu 7 locuri.

Pe lângă familia bZ, Toyota a prezentat și un Crossover EV, care pare perfect pentru piața europeană în ceea ce privește dimensiunea și designul.

Pionier al electrificării, Toyota nu ignoră nici modelele termice sau hibride. Astfel, noua Toyota Supra va ajunge în sfârșit în showroom-uri dotată cu o transmisie manuală asociată cu un motor în 6 cilindri. Ceva mai târziu va intra în producție GR Corolla, cu același motor de 1,6 litri ca și pe GR Yaris, dar în acest caz împins la 300 CP. În familia Corolla vom vedea și versiunea Corolla Cross hibrid.

În cazul modelului Corolla, tradiționala actualizare de la jumătatea carierei este programată pentru 2023 și va aduce modificările obișnuite, în principal estetice, precum și actualizări tehnologice (de pildă, un ecran tactil de 10 inch în locul celui de 8 inch). Dar mai presus de toate, va beneficia de propulsiile hibrid de ultimă generație, de 140 și 196 CP (în loc de 122 și 184 CP), datorită noilor motoare electrice, mai puternice, și noilor baterii, mai mari (capacitatea nu a fost comunicată momentan).

Toyota a prezentat și noul Crown, un fel de sedan înălțat, foarte la modă mai nou. Va fi un model cu desfacere internațională, dar care are totuși puține șanse să ajungă și în Europa.

Distribuie acest articol!