Trăiască Volkswagen T-Roc! Deși... Volkswagen Golf nu a murit!
15.10.2022
        
Distribuie acest articol!   

Pentru prima dată din 2008, Volkswagen Golf riscă să nu mai fie cel mai vândut model de automobil din Europa, pe parcursul unui an. Culmea ironiei, ”de vină” este un alt model compact de la Volkswagen, SUV-ul T-Roc.

Nimic neobișnuit, având în vedere apetitul de nestăvilit al clientelei europene pentru SUV-uri, în special pentru cele compacte.

Încă de anul trecut, rezultatele comerciale bune înregistrate de T-Roc și ritmul vânzărilor nu tocmai grozav înregistrat de Golf sugerau o posibilă rocadă la vârf, în clasamentul vedetelor de pe piața auto continentală. Din 2008 și până în prezent, Volkswagen Golf s-a impus sistematic în fața celor mai redutabile modele de la concurență, fie că au fost citadine, compacte sau, mai nou, SUV-uri.

Anul trecut, Golf a luptat din greu pentru supremație cu Peugeot 208, Toyota Yaris, Renault Clio sau chiar Peugeot 2008. Iar în cele din urmă a reușit să rămână numărul unu pe Bătrânul Continent.

Însă 2022 pare să fie un an chiar mai dificil! Și culmea, cel mai puternic atac vine din interior, T-Roc fiind cea mai bine vândută mașină de pe piața europeană după primele opt luni din 2022, conform datelor Jato Dynamics.

T-Roc profită din plin de avântul înregistrat de SUV-uri și a dat primele semnale în calitate de pretendent la coroana supremă de pe piață încă din toamna anului trecut, când, în octombrie, era pentru prima oară cel mai bine vândut model din luna respectivă.

Lansat în 2017, T-Roc tocmai a beneficiat de obișnuitul facelift de la jumătatea carierei. O revizuire binevenită, în care o serie de mici ”scăpări”, precum utilizarea unor materiale de calitate îmbunătățită la interior, au fost corectate.

De cealaltă parte, actuala generație Golf, a opta, a apărut în 2020, într-un context deloc grozav, din cauza pandemiei și a penuriei de semiconductori. Însă, în ciuda progresului afișat de T-Roc facelift și a ofensivei SUV-urilor, cu siguranță încă mai este suficient loc sub soare pentru o compactă autentică, așa cum este Golf. În continuare, acesta are de partea sa consumul redus, dinamica excelentă și prețul competitiv.

Distribuie acest articol!