După ce a stat 18 ani într-un garaj din Singapore, ar putea deveni cel mai scump exemplar Ferrari F50!
24.11.2022
        
Distribuie acest articol!   

Ca de obicei, licitațiile casei RM Sotheby’s scot la lumina rampei bijuterii tehnice excepționale, extrem de valoroase. Uneori, printre ele se strecoară și unele cu povești uimitoare, ceea ce nu face decât să le sporească valoarea.

Este și cazul unui Ferrari F50 ce va fi vândut la licitație, pe 10 decembrie, la Miami. Mai mult ca sigur, istoricul său va ridica miza la niveluri astronomice!

RM Sotheby’s estimează că exemplarul în cauză ar putea fi adjudecat la un preț situat între 5,5 milioane și 6,5 milioane de dolari. Este un exemplar mai mult decât rar și are un trecut aproape imaculat, ceea ce nu face decât să îi sporească valoarea.

Din lotul de mașini scoase la licitație pe 10 decembrie mai fac parte un Ferrari F40 din 1990 estimat la 3,5 milioane de dolari, câteva modele foarte rare de Porsche și Lamborghini. Însă vedeta promite să fie acest Ferrari F50 din 1995.

Particularitatea lui este că a fost abandonat timp de 18 ani într-un garaj din Singapore. De fapt, proprietarul său, un anume domnul Tan, nu l-a folosit aproape niciodată.

În anul 2013, mașina a fost vândută unui pasionat de mașini exotice. Apoi a fost preluată și întreținută de un expert Ferrari de renume, Norwood Auto Italia, cu sediul în Carrollton, Texas.

Mașina are certificare Carte Roșie Ferrari Classiche, care atestă că șasiul, motorul, cutia de viteze și caroseria nu au fost deloc modificate.

Cu siguranță, nu este pentru prima dată când un F50 este scos la licitație. Dar acest exemplar are șanse mari să devină cel mai scump Ferrari F50 vândut vreodată!

Modelul este deosebit de rar, iar exemplarul în discuție este al optulea F50 produs de Ferrari, dintr-un total ce a trecut puțin peste 230. Cu doar doi proprietari și un kilometraj foarte scăzut, nu ar surprinde deloc dacă va depăși estimarea inițială!

Distribuie acest articol!