Salonul de la München va fi evenimentul expozițional al anului 2023, în Europa
31.12.2022
        
Distribuie acest articol!   

Pandemia, criza semiconductorilor și războiul din Ucraina au afectat puternic industria auto, inclusiv în privința saloanelor. Într-un moment în care toate marile manifestări expoziționale sunt departe de strălucirea de odinioară, doar două astfel de evenimente mai contează oarecum pe Bătrânul Continent: Paris și München.

Celebrul ”Mondial de l’automobile” de la Paris se organizează, conform tradiției, în anii pari. Anul acesta a avut puțin sub 400.000 de vizitatori, ceea ce nu pare un rezultat tocmai rău, dacă ținem cont de context.

Anul viitor va fi rândul Salonului de la München, care este programat în perioada 5-10 septembrie și și-a anunțat deschiderea pentru ”toate tipurile de mobilitate”. Iar în lipsa altor saloane importante (Geneva a fost din nou anulat), va fi evenimentul expzițional al anului, în Europa.

Reamintim, în mod tradițional acest rendez-vous al industriei auto globale, organizat în anii impari, pe teritoriul principalului jucător european, Germania, era găzduit de Frankfurt pe Main. Însă după o ediție 2019 cu succes limitat, organizatorii au decis mutarea evenimentului în capitala Bavariei.

Schimbarea gazdei ”s-a sincronizat” cu marea virare a industriei de profil spre eletromobilitate, dar și cu dificultățile de ordin financiar cu care se confruntă constructorii. Prin urmare, IAA 2021 a fost o ediție în căutarea unui nou format, mult diferit față de ce ne obișnuise până atunci, dar și cu deprimant de puțini expozanți.

Ediția de anul viitor se va derula sub sloganul ”Experience Connected Mobility” și va fi dedicată, evident, noilor forme pe care le îmbracă mobilitatea auto (și nu numai), de la o vreme. Așadar, ne așteptăm să vedem acolo multă tehnologie de ultimă oră și idei dintre cele mai diverse pe tema mobilității de generație nouă.

Cât despre expozanți, așteptările nu trebuie să fie prea mari. Conform tradiției, constructorii germani vor fi marile vedete, însă în privința prezenței altor nume importante din industrie, planează multe semne de întrebare.

Deocamdată, conform comunicatelor oficiale ale organizatorilor, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Renault, Porsche și Volkswagen sunt trecute deja la categoria prezențe certe.

Distribuie acest articol!