Ford intenționează să revitalizeze numele Capri, purtat de un model emblematic din anii 1960
16.04.2023
        
Distribuie acest articol!   

Potrivit unor informații neconfirmate oficial, Ford ar urma să lanseze în curând un nou model, denumit Capri. Astfel, producătorul american va reanima unul dintre cele mai cunoscute nume din istoria sa.

Capri, unul dintre modelele emblematice Ford, a avut perioada sa de glorie în anii 1970. S-a poziționat ca un coupe sportiv accesibil pentru cei care nu își permiteau un Porsche sau o Alfa Romeo. Din acest motiv a și fost supranumit „Porsche pentru muncitori”.

Această poziționare a generat un mare succes comercial, cu aproape două milioane de exemplare vândute în anii 1970.

Acum, la 40 de ani după încetarea producției Capri, Ford intenționează să relanseze acest model. Desigur, într-o formă mai modernă, electrică.

Pe lângă motorizarea de generație nouă, viitorul Capri ar trebui să aibă și o înfățișare adusă la zi. Ford ia în calcul o arhitectură de crossover sportiv, combinând sportivitatea cu ecologia. Noul model ar urma să accelereze 0-100 km/h în puțin peste 6 secunde, o performanță foarte bună pentru acest gen de automobil.

Unele dintre caracteristicile sale originale vor fi trebui păstrate, precum forma farurilor. Mașina va beneficia însă de noile tehnologii, de la ecrane tactile de înaltă definiție până la… scaune cu masaj!

Capri ar fi a doua relansarea în format nou, electric, a unui model istoric Ford, după  SUV-ul Explorer. În plus, oferta Ford în categoria crossover va fi mai consistentă, Capri urmând să se alăture modelelor Mustang Mach-e și Explorer. Prețul de start este estimat la circa 45.000 de euro.


CITEȘTE ȘI:
Legendă reinventată: Ford Explorer este acum un SUV electric, proiectat și construit în Europa
Ford a confirmat că următoarea generație de SUV-uri va fi exclusiv electrică

Distribuie acest articol!