Legendă reinventată: Ford Explorer este acum un SUV electric, proiectat și construit în Europa
22.03.2023
        
Distribuie acest articol!   

Ford a dezvăluit noul SUV electric Explorer, un model destinat în primul rând pieței europene, dezvoltat pe platforma MEB a Grupului Volkswagen.

Noul crossover ar trebui să fie simbolul renașterii Ford, mai ales în Europa. Numele este deja binecunoscut în gama producătorului american, fiind purtat de un SUV hibrid plug-in de dimensiuni mari, destinat cu precădere pieței americane.

La fel ca modelul „tradițional”, Explorer electric întruchipează spiritul de aventură, țintind o plajă largă de clienți. Prețul de pornire va fi sub 45.000 de euro.

Designul noului model este inspirat din liniile marelui Explorer, dar într-un mod mai futurist. Este un model reinventat, complet electric, proiectat și construit în Europa.

Explorer vine cu o serie de noutăți și la interior. Un ecran de 5 inchi are rol de instrumentar de bord, iar noul sistem de infotainment Sync Move 2 rulează pe un ecran central de 15 inchi culisabil, care se poate roti până la 30 de grade. Ecranul în sine face parte din compartimentul de depozitare My Private Locker: partea sa inferioară acoperă un spațiu în care pot fi depozitate obiecte.

Sub cotiera centrală se află MegaConsole, un spațiu de 17 litri care poate găzdui sticle de 1,5 litri sau un laptop de 15 inchi, în timp ce suporturile pentru pahare de pe tunelul central pot fi repoziționate, pentru a crea și mai mult spațiu.

Volumul portbagajului este 450 de litri și poate fi crescut la 1.400 de litri prin rabatarea celui de-al doilea rând de scaune.

Ford nu a dezvăluit deocamdată capacitatea bateriei și autonomia, însă este de așteptat până la 500 km cu o singură încărcare. Iar apropo de încărcare, Explorer poate trece de la 10 la 80% în aproximativ 25 de minute. Puterea motoarelor este, de asemenea, necunoscută. Vor exista două versiuni de propulsie, cu un singur motor și tracțiune integrală cu două motoare.

Noul Ford Explorer electric va fi fabricat în Europa, la uzina din Köln, Germania. Ar trebui să ajungă la dealeri până la sfârșitul anului 2023.

Distribuie acest articol!