MG va construi o fabrică în Europa
21.07.2023
        
Distribuie acest articol!   

De la întoarcerea pe piața europeană, în urmă cu câțiva ani, brandul MG înregistrează un succes constant. Achiziționat de grupul chinez SAIC în 2006, descendentul legendarului producător britanic de automobile Morris Garage s-a reprofilat pe modelele 100% electrice.

MG este apreciat în mod special datorită excelentului raport preț – performanțe afișat de SUV-urlie sale.

Recent, MG și-a prezentat rezultatele pentru primele șase luni ale anului în curs. Sunt rezultate destul de bune, majoritatea automobilelor înmatriculate pe Bătrânul Continent fiind MG4.

Acest model compact rivalizează cu Volkswagen ID.3 și a Renault Megane E-Tech și este într-adevăr foarte popular, în special datorită prețului său foarte accesibil. Are însă si multe alte calități incontestabile, inclusiv dotările destul de generoase pentru prețul oferit.

În acest context, MG tocmai a anunțat crearea unei noi unități productive în Europa, unde urmează să asambleze modelele electrice destinate acestei piețe. 

Așadar, succesul din ultima vreme a dat aripi companiei chineze, care acum se simte pregătită să construiască o fabrică în Europa. SAIC Motor, compania-mamă, a anunțat într-un comunicat de presă că în prezent se află „în faza de evaluare pentru a alege o locație pe teritoriul Uniunii Europene” și va comunica pe acest subiect după luarea deciziei.

Vești foarte bune, așadar, pentru segmentul de automobile electrice și în general pentru economia europeană. Cât despre MG, va fi foarte interesant de urmărit în continuare evoluția acestui brand aflat în plină ascensiune.


CITEȘTE ȘI:
MG7, un posibil concurent pentru Audi A7 Sportback
Chinezii par tot mai puțin interesați de automobilele europene

Distribuie acest articol!