Sandero electric și Duster 3, printre noutățile majore de la Dacia, în următorii ani
08.07.2023
        
Distribuie acest articol!   

Printre cele mai importante noutăți de la Dacia, pe termen scurt și mediu, se numără cea de-a treia generație a SUV-ului Duster și o versiune electrică pentru Sandero. Aceasta din urmă va fi destinată celor care nu-și vor permite interpretarea modernă, 100% electrică, a legendarului Renault 5.

Dacia trebuie să facă această actualizare a tehnologiei, pentru a avea o ofertă cât mai competitivă în fața noii concurențe, venită din China. Pe de altă parte, Sandero nu va fi singurul model electric din proiectele mărcii, după cum a dezvăluit CEO-ul Denis Le Vot,  într-o discuție cu jurnaliștii de la Autocar.

Sandero, un ”verișor” al lui Renault Clio, va primi versiunea 100% electrică abia la viitoarea generație, așteptată cel mai devreme în 2028. Bineînțeles, din perspectiva prețului, poziționarea viitorului Sandero electric va fi sub concurența din clasa sa, însă inevitabil prețurile vor fi mai mari decât cele ale actualului Sandero.

Pentru pentru a rămâne accesibil, Sandero electric nu va beneficia de acumulatori mari și nici de capacitate de încărcare ultra-rapidă. Cum unii producători au anunțat iminenta lansare a modelelor electrice de oraș cu prețul de start de 25.000 de euro, Dacia va trebui să vină cu Sandero electric sub acest preț. Va fi interesant de urmărit soluția Dacia pentru menținerea în echilibru a balanței preț – performanțe.

Însă până la viitorul Sandero BEV, ne așteaptă în scurt timp noul Duster. A treia generație va fi lansată în prima jumătate a anului 2024 și va fi produsă tot la Mioveni, acolo unde sunt asamblate în jur de 200.000 de exemplare în fiecare an. Facilitatea de producție din România ar urma să fie îmbunătățită, pentru a crește productivitatea.

Duster este deja un model veteran în gama Dacia. Prima generație s-a lansat în 2010, iar cea de-a doua, șapte ani mai târziu. Este unul dintre cele mai populare modele de la Dacia, care nu pare să sufere din cauza trecerii timpului.

Cât despre model în sine, viitorul Duster va fi fabricat pe platforma CMF-B, folosită deja de Renault Clio, Captur și Nissan Juke, dar și la Dacia Sandero. Se va renunța la versiunea diesel și va fi adoptată propulsia hibridă.

Deocamdată nu există nicio fotografie cu viitorul SUV, cei de la Dacia preferând să rămână foarte discreți în privința lui. Pe de altă parte, toate zvonurile susțin că aspectul va fi inspirat de conceptul Bigster.

Distribuie acest articol!