Schäfer: „Vin vremuri dificile pentru Volkswagen”
28.07.2023
        
Distribuie acest articol!   

Thomas Schäfer, președintele Volkswagen, și-a manifestat îngrijorarea vizavi de situația economică a companiei pe care o conduce. Conform spuselor sale, în următoarele câteva luni situația va fi departe de cea ideală!

Deoarece vânzarea de automobile termice va fi interzisă oficial în UE până în 2035, producătorii sunt nevoiți să găsească soluții pentru a-și electrifica masiv gama până la acest termen. Este și cazul Volkswagen, însă nu fără bătăi de cap!

Gama de modele 100% electrice este deja destul de variată, cu ID.3, ID.4, ID.5 și, mai nou, ID. Buzz și ID.7. Acestora li se vor alătura alte noil modele, în următorii ani, inclusiv versiunea de producție a conceptului ID.2all.

Strategia de introducere a cât mai multor electrice dă roade, iar vânzările s-au accelerat. Volkswagen este, de altfel, unul dintre cele mai bine vândute mărci de automobile cu emisii zero, după Tesla și BYD.

Cu toate acestea, CEO-ul Thomas Schäfer este destul de îngrijorat vizavi de situația companiei și de ceea ce va urma în următoarele luni. La o întâlnire cu circa 2.000 de directori seniori ai companiei, el a avertizat că firma trebuie să se aștepte la o perioadă dificilă.

Motivul acestor temeri? În principal profitabilitatea companiei, care ar fi prea scăzută atunci când este în jur de 3%.

„Vin vremuri dificile pentru Volkswagen”, a avertizat foarte clar Schäfer. El a explicat de ce: în ultima perioadă s-au făcut investiții semnificative care nu sunt încă profitabile și nici nu vor fi imediat.

În plus, Volkswagen se teme mai mult ca niciodată de concurența venită din partea Tesla și a mărcilor chineze, care devin din ce în ce mai importante pe piața europeană.

După cum se știe deja, gigantul german și-a propus să economisească zece miliarde de euro în următorii trei ani, însă nu a detaliat prea mult aceste planuri.


CITEȘTE SI:
Volkswagen țintește venituri mai mari cu o gamă de modele restrânsă și cu mai puțini angajați
Întoarcerea la mașina populară: Volkswagen ID.2all anticipează democratizarea electromobilității

Distribuie acest articol!