Tesla a depășit pragul de un milion de automobile livrate în Europa
29.10.2023
        
Distribuie acest articol!   

De la sosirea pe pământ european și până în prezent, constructorul american Tesla a livrat un milion de automobile. Un succes care se datorează în special propriei rețele Supercharger.

De la primul model Roadster, din 2009, produs în mai puțin de 3.000 de unități, și până la milionul de exemplare livrate în Europa, Tesla a avut de parcurs un drum lung și deloc facil.

Pe lângă faptul că oferă modele cu tehnologie inspirată din lumea smartphone-urilor, Tesla a conceput automobile performante și eficiente. Fără îndoială, implementarea stațiilor de încărcare Supercharger a contribuit în mod decisiv la creșterea mărcii.

Până în prezent, 13.000 de puncte Supercharger sunt distribuite în 1.000 de stații de încărcare proprii. Constructorul precizează că, pe cele 12 piețe principale din Europa, mai mult de 85% din autostrăzile și rutele principale de trafic se află la cel mult 60 de minute de un Supercharger.

Iar ritmul de dezvoltare a acestei rețele continuă să fie susținut. În primele trei trimestre ale anului 2023, în Europa au fost instalate în medie opt puncte Supercharger pe zi.

Dacă rețeaua de stații proprii de încărcare a fost semnificativă încă de la lansarea mărcii, mai nou constructorul aplică o politică agresivă prin scăderea regulată și uneori semnificativă a prețului modelelor sale.

Această asumare a riscurilor a avut consecințe asupra profiturilor, care au luat aceeași cale ca și prețurile. Dar Elon Musk mizează pe o creștere a volumelor, pentru a inversa această tendință.

Cele mai recente cifre de vânzări Tesla indică 466.140 de unități livrate în întreaga lume, în al doilea trimestru al anului 2023. Rezultate foarte bune, obținute în special datorită SUV-ului Model Y.

Acesta devenit cel mai vândut automobil din lume și este deja pe primul loc și la nivel european, înaintea modelelor termice.

Distribuie acest articol!