Volkswagen suspendă producția la cea mai mare fabrică de automobile electrice din Europa
12.11.2023
        
Distribuie acest articol!   

Fabrica Volkswagen din Zwickau va fi închisă pentru câteva săptămâni din cauza lipsei de componente. Problemele sunt în special la motoarele electrice.

Fabrica de la Zwickau, din Saxonia, este în prezent a doua ca mărime în Grupul Volkswagen, după cea istorică de la Wolfsburg. Ascensiunea din ultimii ani s-a datorat în special producției de modele familiale.

Din cauza penuriei de motoare electrice, grupul german a anunțat recent că va suspenda producția anumitor modele, pentru aproximativ trei săptămâni. Sunt afectate de această decizie anumite modele Audi și Volkswagen.

„Producția de componente electrice la fabrica Volkswagen Group Components din Kassel este posibilă în prezent doar într-o măsură limitată”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului pentru Reuters.

Potrivit Volkswagen, modelele afectate de această oprire temporară sunt Audi Q4 e-tron, Audi Q4 Sportback e-tron, Volkswagen ID.4 și ID.5. Volkswagen ID.3 și Cupra Born nu sunt vizate de această problemă.

Fabrica de la Zwickau este o piesă centrală în imensul angrenaj de producție al grupului german. Înființată în 1904, a fost un jucător cheie în industria europeană de automobile, vreme de peste un secol. În 2018, a fost în centrul unui proces de conversie pentru producția de automobile electrice, susținut de o finanțare de nu mai puțin de 1,2 miliarde de euro.

Capacitatea actuală de producție este de 330.000 de unități pe an, ceea ce o face cea mai mare fabrică dedicată mobilității electrice din Europa.

Fabrica Volkswagen din Zwickau ocupă în prezent o suprafață de 1.800.000 mp și este un model pentru gradul ridicat de automatizare, angajând nu mai puțin de 1.700 de roboți, sisteme de transport autonome în linia de producție și peste 10.000 de oameni, inclusiv 7.700 de salariați pregătiți special pentru producția de mașini electrice.

Distribuie acest articol!