Volkswagen pregătește un nou SUV electric de mici dimensiuni
24.12.2023
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea SUV a viitorului model electric Volkswagen ID.2 va fi lansată în 2026. Va fi un crossover care va avea declinări și la alte branduri din grup, în primul rând la Skoda.

În 2025, Volkswagen va lansa modelul ID.2. Conceput pentru a concura cu Renault 5 E-Tech, Citroën ë-C3 și alte viitoare electrice de oraș, modelul va avea prețul de bază în jurul valorii de 25.000 euro și va avea ulterior o versiune sportivă GTI.

Volkswagen a dezvăluit recent o primă imagine teaser, cu trimitere la un viitor SUV electric, dezvoltat pe baza citadinei ID.2.

Nu are încă un nume oficial, iar silueta este pentru moment destul de misterioasă. Totuși, la o privire mai atentă se disting trei elemente de design pe ultimul montant și pasaje supradimensionate pentru roți, un detaliu specific SUV-urilor.

Versiunea de producție va fi lansată în 2026. La acel moment, segmentul acesta va fi deja foarte populat, date fiind noutățile anunțate în următorii ani.

Va avea, așadar, o concurență acerbă. Un lucru firesc, pentru segmentul de intrare în gamă, cu prețurile cele mai accesibile.

De altfel Volkswagen speră ca prin accesibilitate să reanime interesul pentru modelele sale electrice, după rezultatele dezamăgitoare din ultima perioadă, cu ID.3 și ID.4. De familia modelelor ID.2 sunt legate, deci, mare parte din speranțele constructorului german în ceea ce privește electrificarea pe termen scurt și mediu.

Distribuie acest articol!