MG3, cel mai de temut concurent pentru Dacia, își face intrarea la Salonul de la Geneva
28.01.2024
        
Distribuie acest articol!   

Poate MG3 să devină noua vedetă a pieței auto europene? Având Dacia Sandero drept principal rival, această nouă citadină hibrid low-cost va fi dezvăluită oficial pe 26 februarie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Producătorul britanic a trecut în 2007 în portofoliul chinezilor de la SAIC Motor Corporation Limited, după falimentul MG Rover Group. În ultimii ani, MG a intrat în forță pe piața auto europeană, unde a găsit un teren propice pentru modelele sale electrice (în special MG4) și SUV-ul hibrid EHS.

MG este prezent de puțin timp și în România, cu o rețea surprinzător de mare de distribuitori funcțională încă din momentul debutului. Este de așteptat să fim martorii aceluiași succes și la noi, datorită raportului preț-calitate.


CITEȘTE ȘI:
MG va construi o fabrică în Europa
Dacia a anunțat prețul noului Duster în România

Însă asta nu este tot: MG pregătește un model în premieră, special conceput pentru piața auto europeană și care să contracareze succesul continental al Daciei Sandero. Un model urban de buget, cu propulsie hibrid, care va fi noul model entry level de la MG.

Se va poziționa sub SUV-ul termic ZS, care este deja un rival foarte competitiv pentru Dacia Duster. Nou city car MG va avea un design destul de interesant, după cum putem deduce din imaginea oficială publicată de MG.

Va fi un automobil de oraș cu motorizare hibrid puțin sub 100 CP, bine echipat și la un preț semnificativ mai mic decât toate modelele similare de pe piață. Ceea ce ar putea fi suficient pentru a-i asigura un succes comercial superior celui înregistrat în prezent de Sandero.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!