Criză dublă la Volkswagen: de microprocesoare și de acumulatori!
23.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai mare constructor european de automobile are mai nou două probleme în lanțul de aprovizionare pentru procesul de producție. Pe lângă de-acum binecunoscuta penurie de microprocesoare, care începe să afecteze întreaga industrie auto, gigantul german are dificultăți și cu acumulatorii pentru modelele hibrid.

Pe măsură ce tot mai mulți constructori introduc în ofertă și versiuni hibrid, presiunea asupra aprovizionării cu acumulatori se accentuează. Cei de la Volkswagen o știu cel mai bine, pentru că sunt deja în situația deloc de invidiat de a rămâne fără cantitățile necesare în producția modelului Golf 8 hibrid.

Chiar dacă noul ID.3 scrie istorie, fiind primul model din noua generație de electrice de la Volkswagen, binecunoscutul Golf continuă să fie cerut pe piață. Iar 40% din cererea de Golf 8 este pentru versiunea hibrid! Cu 93.000 de unități Golf 8 hibrid deja comandate, uzina de la Wolfsburg are acoperită activitatea pentru următoarele patru luni. Mai puțin necesarul de acumulatori!

Problema se suprapune peste cea a lipsei de microprocesoare. Chiar dacă aprovizionarea cu semiconductori s-ar remedia, producția nu ar putea reveni rapid la normal, din cauza lipsei de acumulatori.

Analiștii sunt de părere că vor fi necesare săptămâni întregi, poate chiar luni, până când aceste probleme de aprovizionare vor fi eliminate și producția europeană de automobile va reveni la normal.

Distribuie acest articol!