Calendarul noutăților Citroen până în 2025
02.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

În anii următori, Citroen va intra într-o nouă eră, care ar trebui să îi permită relansarea. Pentru a realiza acest obiectiv, constructorul francez își va reînnoi complet gama, concentrându-se pe cele mai profitabile modele și pe electrificare.

Semnalul schimbării este dat de abandonul planificat al micului C1 și dispariția modelului C4 SpaceTourer, apărut în 2013, ca succesor al lui C4 Picasso.

În schimb, Citroen a revenit recent pe segmentul compactelor, cu noul C4, și pe cel al modelelor familiale, cu cea mai nouă apariție în gamă, C5 X. O încrucișare între o berlină, un break și un crossover, acesta din urmă are un look atipic și va fi noul vârf de gamă pentru Citroen. Va fi produs exclusiv în China și va fi lansat într-o versiune hibrid plug-in. Comercializarea este programată pentru toamna anului 2021, iar livrările la începutul lui 2022.

O altă noutate așteptată în următoarele luni este e-Berlingo, versiunea 100% electrică a binecunoscutului model polivalent.

C3 Aircross facelift este deja disponibil pe piață. Lansat în vara anului 2017, SUV-ul urban a primit acum obișnuitul lifting  de la mijlocul carierei. A profitat de ocazie pentru a adopta un nou look frontal, pentru a-și extinde oferta de personalizare și pentru a urca în gamă (un ecran central tactil mai mare, o nouă consolă centrală și scaune Advanced Comfort).

Citroen va începe anul 2022 cu un facelift pentru C5 Aircross. Model de succes, lansat în 2018, SUV-ul își va continua cariera  cu un nou aspect și microhibridizare de 48V.

Anul viitor ar putea fi marcat și de apariția (sau mai degrabă întoarcerea) modelului C4 Aircross. Dezvoltat pe baza noului C4, noul SUV va măsura circa 4,35 metri lungime și ar urma să se poziționeze în gamă între C3 Aircross și C5 Aircross. Prezentarea este așteptată în primăvara anului 2022.

Tot în 2022 este prevăzut și un facelift pentru Jumper.

În 2023 va fi reînnoit bestsellerului mărcii, C3. Modelul urban va fi complet revizuit, urmând să preia principalele elemente de la noul Peugeot 208. Inclusiv motorizarea 100% electrică! Va avea și o variantă low-cost, pentru piețele emergente (India și America de Sud).

În 2024 va fi lansată a doua generație a C3 Aircross, în timp ce 2025 va scoate la rampă noul C5 Aircross. Acesta din urmă va fi ”omologul” viitorului Peugeot 3008, așteptat în 2023.

Distribuie acest articol!