Porsche și Rimac înființează un joint venture, pentru a gira viitorul electric al mărcii Bugatti
07.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Se confirmă informațiile vehiculate de ceva vreme, în presa internațională: Porsche și Rimac își dau mâna, în cadrul unui joint venture. Noua companie, în care Rimac va fi majoritar (55%), va gira, pe viitor, activitatea mărcii Bugatti.

În primăvara anului trecut, Bugatti, brand aflat în portofoliul Grupului Volkswagen, a trecut sub tutela Porsche. Mișcarea a avut, așadar, un obiectiv precis, în actualul context al electrificării automobilelor.

Societatea mixtă își va avea sediul la Zagreb (Croația) și este programată să fie înființată în al patrulea trimestru al anului 2021. Deocamdată acțiunea este supusă aprobării prealabile a autorităților antitrust din mai multe țări.

Evoluția companiei Rimac Automobili, fondată de Mate Rimac în urmă cu un deceniu, într-un garaj din Sveta Nedelja, la periferia Zagrebului, este cât se poate de spectaculoasă! Practic, aceasta va deține 55% din noua soocietate mixtă și se transformă în Rimac Group. Fondatorul Mate Rimac va conduce noul joint venture, denumit oficial Bugatti Rimac, urmând să aibă funcția de CEO.

Producătorul din Zuffenhausen, care deține 24% din capitalul croaților de la Rimac, are interese majore în ceea ce privește acest specialist în producția de automobile electrice ultraperformante.

Vorbim despre tehnologii care în prezent sunt de mare interes, inclusiv (sau poate mai ales) pentru producătorii de top, precum Porsche sau Bugatti. Aceștia sunt conștienți că de adoptarea noilor tehnologii, care introduc în peisajul industriei auto globale mobilitatea cu emisii locale zero, va depinde chiar viitorul lor, ca producători de automobile.

Mărcile Bugatti și Rimac vor continua să existe independent și își vor păstra capacitățile de producție și rețelele de distribuție. Sub umbrela noii companii se vor produce inițial două hipercaruri: binecunoscutul Bugatti Chiron și modelul 100% electric Rimac Nevera. Bugatti Automobiles S.A.S. va continua să existe în noua societate mixtă. Și în viitor, toate automobilele Bugatti vor fi produse la fabrica Bugatti din Molsheim, Franța.

În tip ce Bugatti contribuie în noua companie cu expertiza sa în producția și prelucrarea carbonului și a altor materiale ușoare, precum și în producția de automobile în serii mici, Rimac va apela la cunoștințele sale în materie, pentru a transforma Bugatti de astăzi într-un producător de automobile electrice de top.

Distribuie acest articol!