Noul model Dacia se va numi Jogger și va fi un crossover cu 7 locuri
30.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

Dacia a anunțat numele noului să model familial, care va înlocui în gamă modelele Logan MCV și Lodgy: Jogger. Este vorba de un crossover familial, cu 7 locuri.

După cum se poate vedea în imaginea teaser, primele informații oficiale despre acest nou model vor fi publicate pe 3 septembrie. Premiera oficială va avea loc câteva zile mai târziu, în cadrul IAA 2021 – Salonul Auto de la München.

Cum spuneam mai sus, Jogger este înlocuitorul indirect a mai multor modele din gama Dacia. Vine în locul unui break clasic, Logan MCV, dar și al unui monovolum compact, Dokker. Este, așadar, un automobil polivalent.

Imaginea teaser ne lasă să descoperim un profil pătrățos, explicabil prin faptul că la partea din spate este necesar mai mult spațiu interior, pentru integrarea celui de-al treilea rând de scaune.

Însă, pentru a fi în ton cu tendințele actuale, Jogger va avea un look cu influențe de SUV. Prin urmare, va fi un crossover.

De remarcat și sufixul ”er”, la fel ca la alte nume de modele din gama Dacia, precum binecunoscutul Duster sau viitorul Bigster. Un nume ”simplu, puternic și internațional”, care evocă sportul, mișcarea în aer liber.

Dacia mai spune despre noul model că este conceput să însoțească „toți membrii familiei în aventurile lor zilnice și în ieșirile în natură”.

Jogger este derivat din cea mai nouă generație Sandero și va utiliza platforma tehnică CMF-B, inaugurată de noul Renault Clio. Astfel, Jogger ar putea fi primul model Dacia care va beneficia de motorizare hibrid. De asemenea, este modelul care inaugurează noul logo al mărcii Dacia.

Distribuie acest articol!