Hyundai SEVEN Concept prefigurează viitorul SUV electric Ioniq 7
19.11.2021
        
Distribuie acest articol!   

Dezvăluit zilele acestea, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, Hyundai SEVEN Concept prefigurează viitorul SUEV (sport utility electric vehicle) al gamei Ioniq. Viitorul Ioniq 7 va fi un SUV de mari dimensiuni, destinat în principal pieței nord-americane.

Hyundai își dezvoltă propria gamă de automobile 100% electrice, sub noul brand Ioniq. Primul model din această familie este Ioniq 5, un SUV compact lansat anul acesta, care va fi urmat, anul viitor, de sedanul Ioniq 6. Apoi, în mod logic, ar urma Ioniq 7.

Va fi un SUV de talie mare și gabarit XXL. În ciuda masivității, conceptul afișează un design simplu, minimalist. Partea frontală are o bandă luminoasă și prize mari de aer generoase, care integrează grupurile optice. Semnătura luminoasă este compusă din mici pătrățele, un efect inaugurat pe Ioniq 5.

Seven folosește noua platformă dedicată motorizărilor electrice de la Hyundai, E-GMP. Aceasta permite împingerea roților către extremități, pentru un ampatament cât mai mare – 3,2 metri, în cazul de față. Principalul avantaj: spațiul interior mai mult decât generos, cu planșeul plat.

Seven are la interior un autentic salon pe roți. Fiind vorba de un automobil autonom, principalul indiciu în acest sens este ”ascunderea” volanului, prin retragerea undeva în bord.

Scaunele față sunt, de fapt, două fotolii pivotante, iar bancheta spate este în forma literei L. Versiunea de serie va avea un al treilea rând de scaune, deci va putea lua la bord pînă la șapte persoane.

Hyundai nu a făcut deocamdată referire la partea tehnică, limitându-se să precizeze că autonomia este de este 480 km. Încărcarea ultra-rapidă se realizează de la 10% pînă la 80% în aproximativ 20 de minute, cu un încărcător de 350 kW.

Distribuie acest articol!