Volkswagen pregătește următorul Passat. Doar în versiune break!
23.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

Deși viitorul modelului a fost serios pus sub semnul întrebării, Volkswagen nu va renunța la Passat. Decizia a fost luată în ciuda faptului că acesta continuă să reprezinte o parte tot mai mică din vânzările constructorului german.

Există însă o categorie destul de consistentă de adepți ai acestui model, mai ales pe piețele în care Volkswagen este bine reprezentat. Începând, desigur, chiar cu Germania.

Pe respectivele piețe, break-ul este foarte răspândit. De asemenea, această versiune rămâne o necesitate pentru vânzările de flote.

Prin urmare, Volkswagen va lansa în 2023 o nouă generație de Passat. Într-o singură versiune: break!

Iar pentru a face dezvoltarea noului Passat cât mai profitabilă, Volkswagen se folosește de… Skoda! Noua generație va fi înrudită cu viitorul model similar de la cehi, Superb, și va fi produsă în Slovacia.

Fiecare dintre cele două modele va avea, desigur, propriul aspect, distinct, chiar dacă se va miza pe aceeași mecanică.

Designul va fi apropiat de cel al modelului Lamando, lansat recent în China. Silueta break-ului va fi dinamizată de lunetă înclinată, însă nu se pune problema micșorării portbagajului, un atu esențial pentru Passat!

Se vorbește în presa auto germană de un calandru redus ca mărime, traversat de o bară luminoasă, la fel ca la modelele din familia ID. Și în spate, hayonul va fi străbătut de o bandă luminoasă.

Practic, limuzina Passat este sacrificată și pentru a face loc noului model electric de clasă medie, pe care Volkswagen îl va dezvălui la sfârșitul anului 2022. În paralel, a noua generație Passat va permite menținerea ofertei de propulsie termică și hibridă pentru încă câțiva ani, înainte de trecerea completă la motorizarea 100% electrică.

Distribuie acest articol!