Noul Volkswagen Lamando L, un sedan compact destinat exclusiv pieței din China
04.02.2022
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen dezvăluit recent nou Lamando L, un sedan compact, construit pe platforma de la Golf și destinat exclusiv pieței din China.

În timp ce în Europa SUV-urile își continuă ascensiunea, în Asia versiunile tradiționale își păstrează popularitatea. După Ford, cu noul Mondeo, este rândul lui Volkswagen să dezvăluie o nouă berlină pe piața din China.

Noul Volkswagen Lamando L este un model compact, construit pe platforma modulară MQB Evo a constructorului german.

Deși are dimensiuni mai mici, acest model are un look atractiv, ce pare preluat de la Arteon. Măsoară 4,78 metri lungime, 1,83 metri lățime și 1,47 metri înălțime, totul pe un ampatament generos, de 2,73 metri.

Partea frontală seamănă destul de mult cu cea de la modelele familiale electrice, Volkswagen ID. Farurile Matrix LED flanchează o grilă impunătoare, cu logo-ul luminos.

Spatele este traversat de o bandă neagră orizontală, care leagă stopurile. Și logo-ul spate este luminos, însă cu roșu, iar semnătura luminoasă se extinde pe toată lățimea mașinii.

La interior, asemănările cu cea mai nouă generație Golf sunt evidente. Bordul are display de mari dimensiuni, instrumentarul fiind continuat, în dreapta, de sistemul de infotainment cu ecran tactil, orientat către șofer.

Sub capotă se regăsește un motor pe benzină TSI de 1,4 litri cu 150 CP și 250 Nm, asociat cu o cutie de viteze DSG cu dublu ambreiaj cu șapte trepte.

Volkswagen Lamando L va fi lansat în China în cursul anului 2022. Cel puțin până în acest moment nu există nicio informație cum că acest model ar putea fi comercializat și în Europa.

Distribuie acest articol!