Volkswagen amână lansarea noului ID.5
05.04.2022
        
Distribuie acest articol!   

Spre sfârșitul anului trecut, Volkswagen a prezentat ID.5, versiunea coupe a SUV-ului său electric ID.4. Vânzările acestui nou model erau programate să înceapă luna aceasta, însă au fost amânate cu câteva săptămâni.

Producătorul german a fost nevoit să ia această decizie din cauza dificultăților cu care se confruntă pe partea de aprovizionare cu piese de schimb.

Conflictul din Ucraina continuă să afecteze producătorii de automobile. Presa germană informează că Volkswagen a decis să amâne lansarea noului său SUV electric, ID.5.

Este un nou moment dificil pentru marca germană, care a fost deja nevoită să își închidă mai multe fabrici, din cauza lipsei de componente.

La Zwickau, unde sunt fabricate și celelalte modele Volkswagen 100% electrice, ID.3 și ID.4, producția este afectată de criza de cabluri, care se adaugă vechii penurii de semiconductori.


CITEȘTE ȘI:
Volkswagen a dezvăluit ID.5, primul său SUV coupe 100% electric

La așa criză, așa rezultate! Volkswagen a înregistrat o creștere semnificativă a profitului net, în 2021

De altfel, o analiză realizată de LMC Automotive estimează că producătorii auto germani au produs luna trecută cu 150.000 de automobile mai puțin, din cauza problemelor generate de invazia rusă în Ucraina. O serie de companii care produc în vestul Ucrainei componente pentru cablajele auto s-au văzut nevoite să oprească producția.

Reamintim, ID.5 dispune de până la 299 CP și promite o autonomie de până la 520 de kilometri. În România este disponibil la un preț de pornire de puțin peste 50.000 de euro.

Distribuie acest articol!