Volkswagen a dezvăluit ID.5, primul său SUV coupe 100% electric
09.11.2021
        
Distribuie acest articol!   

Aveam deja ID.3 și ID.4, iar acum iată noul Volkswagen ID.5! Al treilea model din gama ID este o versiune coupe a SUV-ului ID.4.

Cum Volkswagen a lansat campania de teasing pentru noul model deja de câteva luni, stilul acestuia nu este chiar o surpriză pentru nimeni, mai ales că este derivat din ID.4.

Așadar Volkswagen ID.5 este versiunea coupe a lui ID.4, astfel că stilul a rămas în general același. Cea mai importantă modificare, ca aspect, a intervenit la al treilea montant, care este foarte înclinat și preia linia pavilionului într-un stil foarte fluid.

Cu 4,60 m lungime, ID.5 este cu 2 cm mai lung față de ID.4. Volkswagen asigură persoanele înalte că linia plonjată a plafonului reduce spațiul din spate cu doar 12 mm.

În interior, însă, este și mai dificil să facem diferența dintre ID.4 și ID.5. Atmosfera minimalistă este preluată aproape în întregime. Cei care vor prefera versiunea sportivă GTX vor beneficia de câteva personalizări specifice. Portbagajul are un volum de 549 litri, mai mult decât corect pentru această categorie.

Din punct de vedere tehnic, din nou, totul este foarte aproape de ID.4. Cu excepția faptului că Volkswagen ID.5 nu este disponibil momentan cu acumulatorul mic, de 52 kWh. Prin urmare, există numai versiunea de 77 kWh.

Cu toate acestea, se poate alege între trei variante de putere: Pure oferă un motor de 174 CP, în timp ce Pro merge până la 204 CP, tot cu un motor amplasat pe puntea spate. În fine, versiunea sportivă GTX dispune de 299 CP.

În ceea ce privește autonomia, Volkswagen anunță 520 km (WLTP), la fel ca și pentru ID.4. În schimb, ID.5 GTX scade la 490 km.

Cât privește prețurile, alura de SUV coupe, atât de la modă, precum și eliminarea acumulatorului de intrare în gamă ar trebui să facă ID.5 mai puțin accesibil comparativ cu ID.4. Volkswagen nu a anunțat deocamdată nimic, dar este de așteptat ca ID.5 să aibă un preț de circa 45.000 de euro.

Distribuie acest articol!