Dacia dezamăgește din nou: Jogger a primit doar o stea la testele Euro NCAP!
14.04.2022
        
Distribuie acest articol!   

Euro NCAP a dat publicității o nouă rundă de rezultatele ale crash testelor efectuate în ultima perioadă, printre modelele vizate fiind și noul Jogger de la Dacia. Din păcate, este pentru a doua oară consecutiv când un model al producătorului român primește un calificativ extrem de modest, fiind cotat cu o singură stea.

Reamintim, precedentul rezultat similar a fost publicat la finele anului trecut, când Dacia Spring a primit doar o stea Euro NCAP.

Se impune însă o precizare importantă: Jogger nu a mai fost supus testelor specifice de impact, Euro NCAP folosind drept etalon rezultatele obținute de Sandero Stepway, model care utilizează aceeași platformă și are aceleași dotări tehnice ca și Jogger.

Jogger a primit doar o stea, spre deosebire de Sandero Stepway, care a primit două stele în 2021. Diferența vine din faptul că la versiunea cu 7 locuri, scaunele de pe rândul al treilea nu sunt dotate cu sistemul de avertizare pentru cuplarea centurii de siguranță. Un detaliu pe care Euro NCAP, evident, îl depunctează.

De remarcat că Jogger are același scor ca și Sandero la protecția adulților, de 70%. Pentru protecția copiilor, punctajul este de 69%, față de 72% la Sandero.

Din păcate, noul model a pierdut foarte mult la protecția pietonilor și bicicliștilor (doar 41%) și la dotarea cu sisteme de asistență la condus (39%). Rezultate care, conform noilor standarde Euro NCAP, depunctează drastic automobilul testat!

Euro NCAP a mai testat modelul premium DS 4 al Grupului Stellantis, care a obținut un rating de 4 stele în varianta standard, respectiv 5 stele în versiunea cu echipament de siguranță opțional. De asemenea, cea de-a treia generație Honda HR-V a primit un rating de 4 stele.

Sursa: Euro NCAP

Distribuie acest articol!