IAA Mobility 2023: Primele informații oficiale despre Salonul Auto de la München
27.02.2023
        
Distribuie acest articol!   

După ediția mai puțin reușită din 2019, cel mai important salon auto din Germania, celebrul IAA, s-a mutat de la Frankfurt la München. Nu a fost o simplă schimbare de oraș-gazdă, ci și una de concept. Astfel, organizația germană de profil VDA, care este organizatorul tradițional al evenimentului, și-a dorit o relansare a acestuia, printr-o nouă abordare, mai în pas cu vremurile. Și se pare că le-a ieșit!

După o primă ediție bavareză care a fost nesperat de reușită, cu toate că s-a desfășurat în plină pandemie, în 2021, IAA Mobility se pregătește pentru ediția 2023.

Spectacolul IAA Mobility 2023 va avea loc la început de toamnă, la München, în inima Bavariei. Organizatorii au dat publicității primele detalii.

În perioada 5-10 septembrie 2023, orașul München va găzdui pentru a doua oară IAA Mobility. La fel ca la ediția anterioară, evenimentul ar trebui să depășească din nou domeniul auto, abordând tema mobilității – și nu numai – ca pe un întreg.

Organizatorii vor să facă din IAA „o platformă globală de referință, nu numai pentru mobilitate, ci și pentru durabilitate și tehnologie”. Salonul nu se va limita la complexul expozițional dedicat din München, ci va atrage un public numeros în cadrul așa-numitului „Open Space” situat în centrul orașului. Standurile se vor adresa cu precădere vizitatorilor profesioniști și publicului B2B, în timp ce programul din centrul orașului este orientat către clientul final (B2C).

Chiar dacă este încă devreme, unii constructori și-au confirmat deja participarea la IAA Mobility 2023. Potrivit presei germane, vor fi prezenți BMW, Mercedes, întregul grup Volkswagen (Audi, Bentley, Cupra, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda, Volkswagen), dar și nume mai mult sau mai puțin cunoscute din China, precum BYD sau Leapmotor.

Nu vor lipsi nici marii furnizori – Bosch, Brose, Continental, Forvia / Hella, Hyundai Mobis, Magna, Mahle, Siemens, Webasto sau ZF.

Reamintim, în 2021 IAA a contabilizat 400.000 de vizitatori și 744 de expozanți. Peste 936 de vorbitori au abordat diverse teme în cadrul conferințelor de specialitate organizate la complexul expozițional, în ciuda restricțiilor Covid-19 din acea perioadă.

Distribuie acest articol!