Viitorul model electric de intrare în gamă Volkswagen ID.2 va fi disponibil în mai multe versiuni constructive
09.03.2023
        
Distribuie acest articol!   

Fanii automobilelor electrice de la Volkswagen așteaptă apariția celui mai mic model, ID.2. După toate probabilitățile, acesta va fi disponibil în mai multe versiuni de caroserie, inclusiv una sportivă.

Despre viitorul Volkswagen ID.2 știm deja că nu va arăta precum conceptul care l-a anticipat, ID.Life, prezentat în premieră la IAA 2021. De altfel, look-ul acestuia a fost controversat și a provocat, se pare, o dispută la vârful grupului, despre care am relatat și noi aici, soldată cu debarcarea șefului de design al mărcii Volkswagen, Jozef Kaban.

Așadar, viitorul Volkswagen ID.2 nu ar trebui să semene cu ID.Life, pentru că producătorul german a decis să schimbe abordarea.

În prezent, intrarea în gama electricelor de la Volkswagen este asigurată de micul e-Up. Următorul model din gamă este compacta ID.3, ceeea ce face ca între cele două distanța să fie ca mare.

Producătorul german vrea să rezolve această problemă de poziționare a modelelor și pregătește o noutate la jumătatea distanței dintre cele două. Astfel, ID.2 ar trebui să fie oferta 100% electrică de la Volkswagen în segmentul automobilelor urbane.

ID.2 va fi disponibil în mai multe variante. Astfel, versiunea „X” ar urma să fie o declinare în stil crossover, în genul versiunilor Alltrack de la Golf și Passat. De asemenea, Volkswagen ar putea dezvolta și o versiune cu tracțiune integrală sau cu temperament sportiv, precum actualul Golf R cu propulsie termică.

În prezent, Volkswagen oferă versiuni GTX pentru modelele sale electrice. Rămâne de văzut dacă acesteia i se va alătura și versiuni R, mai radicale. De ce nu, mai ales după ce, în urmă cu câteva zile, reprezentanții Volkswagen au declarat că un sedan ID.7 de 700 CP ar fi posibil din punct de vedere tehnic!

CITEȘTE ȘI:
Jozef Kaban, înlocuit de la conducerea departamentului de design al mărcii Volkswagen
Uzina Volkswagen din Wolfsburg, transformată pentru a produce viitorul ID.3

Distribuie acest articol!