Rechemare în service pentru Dacia Spring, cauzată de probleme la centurile de siguranță
13.03.2023
        
Distribuie acest articol!   

O problemă descoperită la centurile de siguranță ale modelului electric Daca Spring determină o acțiune de rechemare în service, pentru remedierea problemei. Având în vedere popularitatea acestui model, rechemarea ar putea viza câteva mii de exemplare.

Cel mai mic model Dacia este unul dintre cele mai bine vândute automobile electrice din Europa. Succesul său se explică, în principal, prin caracterul practic și prețul mic.

Dincolo de aparențe, Dacia Spring este o reproiectare subtilă a unui Renault destinat inițial doar pieței chineze, City K-ZE. Ulterior, modelul a fost adus în Europa, ca răspuns la creșterea accelerată a cererii pentru automobile electrice de intrare în gamă.

Spring este comercializat pe Bătrânul Continent sub brandul românesc Dacia, fiind asamblat în fabrica Shiyan din China.

Din punct de vedere al siguranței oferite la bord, despre Dacia Spring se știe că nu excelează la acest capitol. În 2021, Euro NCAP a acordat punctajul minim de doar o stea, acestui model.

Spring revine acum în atenție cu o defecțiune la centurile de siguranță, problemă care a generat o acțiune de rechemare în service, cunoscută sub referința 0DYJ. Sunt vizate mașinile produse între 26 aprilie și 4 octombrie 2022. Având în vedere cele peste 48.500 unități, câte s-au vândut în 2022 pe Bătrânul Continent, este foarte probabil ca rechemarea să vizeze câteva mii de exemplare.

Cauza este o posibilă defecțiune detectată de Dacia la retractorul centurii de siguranță spate dreapta, care afectează siguranța ocupantului acelui loc. Mașinile care necesită verificări și remedieri au fost vândute în Germania, Bulgaria, Franța, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România și Slovenia.

Dacia nu a oferit detalii cu privire la intervenția care va fi efectuată, însă cel mai probabil rolele respectivului retractor vor fi înlocuite la toate exemplarele Spring rechemate în service.

Distribuie acest articol!