BMW va lansa Panoramic Vision, un head-up display pe toată lăţimea parbrizului
23.03.2023
        
Distribuie acest articol!   

Noul head-up display de la BMW se numeşte Panoramic Vision şi intră în producţie odată cu apariția primelor modele dezvoltate pe platforma Neue Klasse. Confirmarea oficială a venit de la Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, în timpul discursului său la Conferinţa Anuală din 2023.

În 2025, BMW va inaugura o nouă generație de modele electrice bazate pe Neue Klasse. Reamintim, noua platformă tehnologică va fi însoțită de baterii revoluționare și de noi tehnologii de asistență pentru șofer.

BMW se mândrește de pe acum cu această nouă platformă, despre care susține că ”va stabili standarde în digitalizare, dezvoltare durabilă şi design pentru automobilele electrice”.

Va fi pentru prima oară când tehnologia de proiecţie va permite afişaje vizibile pe toată lăţimea parbrizului, pentru toţi pasagerii. Informațiile relevante pentru conducător şi pasageri vor fi afișate cu o intensitate luminoasă şi un contrast mai ridicate pe o zonă acoperită cu culoare închisă, la limita inferioară a parbrizului.

BMW a dezvoltat nou Panoramic Vision pornind de la principiul ”privirea pe drum – mâinile pe volan, orientare spre şofer”. Recent, la CES Las Vegas, conceptul BMW i Vision Dee a demonstrat cum un head-up display extins poate fi folosit şi pentru designul de control al afişajului şi o experienţă captivantă a utilizatorului în viitor.

”Parbrizul devine un singur afişaj mare cu noul nostru BMW Panoramic Vision, deschizând posibilităţi complet noi pentru designul automobilelor. Indiferent dacă şoferul decide singur ce informaţii doreşte să afişeze în propriul câmp vizual sau dacă toţi ocupanţii pot vedea întregul conţinut. Proiecţia revoluţionară şi cockpitul mult mai clar structurat oferă o nouă senzaţie impresionantă de spaţiu şi o nouă experienţă de condus. Ne ducem la un nou nivel cu conceptul nostru privirea pe drum – mâinile pe volan.”

Frank Weber, membru al Consiliului de Administraţie BMW AG, responsabil pentru Dezvoltare

Proiectul demonstrează fuziunea dintre realitate şi lumea virtuală prin transformarea parbrizului în suprafaţă de proiecţie. Aeastă tehnologie va deveni realitate în producția de serie, la modelele din Neue Klasse, începând din 2025.

Până atunci, la Salonul Auto IAA Mobility de la München, de anul acesta, BMW Group va prezenta paşi suplimentari şi noi detalii pe drumul către Neue Klasse.

BMW Group continuă să dezvolte conceptul de operare BMW iDrive, din care face parte BMW Panoramic Vision. Pe lângă acesta, o serie de alte noi elemente de control şi informaţii din noul BMW iDrive vor fi prezentate în toamnă, la München.

Sursa: BMW Group România


CITEȘTE ȘI:
BMW pregătește o mică revoluție
Cele mai importante noutăți BMW așteptate în 2023

Distribuie acest articol!