WCOTY 2023: Pentru al doilea an consecutiv, un model electric Hyundai este Mașina Anului în Lume!
07.04.2023
        
Distribuie acest articol!   

Ediția 2023 a unora dintre cele mai prestigioase trofee acordate la nivel global, în industria auto, și-a anunțat laureatele. Pentru al doilea an consecutiv, Hyundai triumfă de o manieră categorică, prin cucerirea a nu mai puțin de trei trofee WCOTY.

După ce anul trecut s-a impus SUV-ul Ioniq 5, acum limuzina Ioniq 6 a fost votată Mașina Anului 2023 în Lume. Același model a mai cucerit alte două trofee, cel al automobilelor electrice și cel pentru design.

Trofeele World Car of the Year sunt decernate în această perioadă a anului, în cadrul Salonului Auto de la New York. Reamintim, la nivel european, trofeul Mașina Anului 2023 a revenit tot unu model electric, Jeep Avenger.

Este o succesiune remarcabilă de premii pentru grupul sud-coreean Hyundai – Kia, începută în 2022, cu modelul electric Kia EV6. În același timp, avalanșa de premii acordate modelelor electrice vorbește de la sine despre trendul din industrie, la nivel mondial.

Trofeele World Car of the Year se acordă pe baza voturilor date de un juriu format din 100 de jurnaliști auto care provin din 25 de țări cu piețe auto majore în America, Europa, Africa și Asia: Africa de Sud, Germania, Australia, Austria, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Spania, Statele Unite ale Americii, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Grecia, India, Irlanda, Italia, Japonia, Iordania, Mexic, Polonia, Portugalia, Rusia și Slovenia.

Pe lista inițială cu modele eligibile au figurat 30 de automobile. Bătălia finală pentru marele trofeul s-a dat anul acesta între Ioniq 6, BMW X1 / iX1 și Kia Niro.

La categoria modelelor urbane s-a impus Citroën C3, la cele de lux a câștigat Lucid Air, iar la modelele de performanță, Kia EV6 GT.

World Car Awards 2023

World Car of the Year – Ioniq 6
World Luxury Car – Lucid Air
World Electric Vehicle – Ioniq 6
World Performance Car – Kia EV6 GT
World Urban Car – Citroen C3
World Car Design of the Year – Ioniq 6

CITEȘTE ȘI:
Mașina Anului în Lume (WCOTY) – finalistele 2023
A fost aleasă Mașina Anului 2023 în Europa
Modelele electrice au dominat ediția 2022 a premiilor Mașina Anului în Lume (WCOTY)

Distribuie acest articol!