Proiectare in stil Volvo: design acustic
05.10.2009
        
Distribuie acest articol!   

Cum trebuie sa sune un motor Volvo? Ce trebuie facut ca un motor sa aiba un sound impresionant? Sunt intrebari la care specialistii de la Volvo si-a propus sa dea un raspuns cat mai inspirat. Prin urmare, constructorul suedez a pus la punct un ditamai laboratorul acustic, in care o echipa de 60 de experti in sunete au trecut la treaba. Misiunea lor: sa inregistreze progrese in materie de acustica la motor, astfel incat automobilele Volvo sa aiba "un sound unic, scandinav".

Laboratorul a fost construit in incinta complexului de productie Volvo din Torslanda, Suedia. Este o imensa camera, izolata perfect de exterior, din punct de vedere acustic, pentru ca testele sa se desfasoare in conditii optime, fara a fi perturbate de zgomotele provenite din exterior. Mai mult, in interior sunt create conditiile necesare pentru a se putea reproduce zgomotele specifice rularii pe sosea.

Misiunea celor care lucreaza in acesta camera de teste, parte din Centrul NVH (Noise, Vibration and Harshness) este explicata de Johan Stenson, managerul NVH: "Munca noastra consta in a crea premisele pentru cel mai bun confort acustic, din punctul de vedere al clientului. Cei care cumpara un automobil premium au asemenea asteptari".

Distribuie acest articol!