Ecclestone a cumparat cu 5 milioane de dolari un McLaren cu care Senna a castigat la Monaco
16.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Monopostul McLaren de Formula 1 pilotat de Ayrton Senna, la Monaco Grand Prix, in 1993, a fost achizitionat de fostul boss al Marelui Circ, Bernie Ecclestone.

Exemplarul McLaren MP4/8-6 a fost vandut la o licitatie Bonhams tinuta la Monaco, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru suma de 4,19 milioane de euro. Este masina cu care celebrul pilot brazilian a reusit sa-si treaca in cont cel de-al saselea succes pe circuitul stradal din Monaco, o peformanta deosebita pentru F1.

Spre deosebire de alte masini McLaren – Honda, modelul MP4/8-6 este propulsat de un motor Cosworth V8 furnizat de Ford. Valoarea aceste masini este cu atat mai insemnata, cu cat se stie ca marea majoritate a monoposturilor McLaren care au concurat in era Senna sunt pastrate la baza McLaren din Woking. Compania britanica a vandut aceasta masina cu aproximativ un deceniu in urma si, inainte de licitatia Bonhams, a fost detinuta de un colectionar.

Numarul de sasiu MP4/8-6 a mai reusit cate un loc 4 la Magny-Cours, Spa si Hockenheim si, de asemenea, a terminat pe locul 5 la Silverstone. Senna a concurat, de asemenea, cu MP4/8-6, la Montreal si la Monza.

In ciuda sumei de 5 milioane de dolari, aceasta nu este cea mai scumpa masina moderna de Formula 1 vanduta la o licitatie! Un Ferrari din 2001, care a fost pilotat de Michael Schumacher, s-a vandut cu 7,5 milioane de dolari la licitatia RM Sotheby’s, din noiembrie 2017.

Distribuie acest articol!