Vali Porcisteanu a castigat Raliul Aradului 2018 si a preluat sefia in campionat
28.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Campionul national absolut la raliuri din 2011, Vali Porcisteanu, a castigat Raliul Aradului Kia 2018, primul succes de la revenirea sa pe traseul de concurs, performanta fiind sinonima si cu preluarea fotoliului de lider in Campionatul National de Raliuri Dunlop.

Pe o Skoda Fabia R5, Porcisteanu, cu Dan Dobre in dreapta, a profitat de abandonul favoritului Simone Tempestini (Sergiu Itu copilot) care a iesit in decor la Super Speciala din centrul Aradului. Castigatorul primelor doua runde ale CNRD, Tempestini castigase si primele trei probe speciale ale competitiei puse in scena de AMC Racing.

Astfel, in ziua a doua, Porcisteanu si Dobre au castigat patru din cele cinci probe speciale, terminand Raliul Aradului Kia cu timpul de 1h22’27,9.

Ultima victorie inregistrata de Vali Porcisteanu fusese consemnata in 2012, cand a terminat pe locul 2 in clasamentul general. Ulterior, dupa un alt sezon complet, in 2013, campionul national absolut din 2011 a avut doar aparitii sporadice pana in 2017, cand s-a intors cu forte proaspete.

Victoria de la Arad este cu atat mai importanta pentru Porcisteanu cu cat in urma acestei runde a preluat si fotoliul de lider in clasamentul general al Campionatului National de Raliuri Dunlop. Astfel, Porcisteanu a adunat 88 de puncte dupa trei etape, cu 5 peste Simone Tempestini.

Locul 3 la general este ocupat de Dan Girtofan (copilot Tudor Marza), cu 69 de puncte, acesta terminand pe 2 la Arad, pe Skoda Fabia R5, cu timpul de 1h24’30,2. Podiumul etapei a fost completat de campionul national en-titre Bogdan Marisca (Ford Fiesta R5), cu Sebastian Itu in dreapta, care au terminat probele speciale in 1h26’26,8.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop va avea loc in perioada 15-16 iunie, la Bacau.

Credit photo: rallyzoom.ro

Distribuie acest articol!