WRC, Raliul Sardiniei - Triumf pentru Thierry Neuville si Hyundai
12.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai Motorsport a obtinut o victorie dramatica in Raliul Sardiniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au avut o evolutie excelenta pe ultimele patru probe speciale.

Echipajul belgian a inceput ultima zi a raliului la 3,9 secunde in spatele liderlui Sebastien Ogier (M-Sport Ford), dar cu cele patru victorii pe probele de duminica, inclusiv in Power Stage, a reusit sa se impuna cu un avans de 0,7 secunde, dupa 313.46 km pe macadamul din Sardinia. Acesta a fost unul dintre cele mai stranse finaluri din istoria WRC si egaleaza performanta lui Neuville din fata lui Elfyn Evans, in Raliul Argentinei 2017.

A treia treapta a podiumului a fost ocupata in Sardinia de echipajul Esapekka Lappi – Janne Ferm (Toyota Yaris WRC).

Aceasta a fost cea de-a treia victorie pentru Hyundai Motorsport in sezonul 2018 si a zecea din istorie in WRC. A fost a doua victorie in acest raliu, dupa succesul lui Neuville in 2016, si este pentru a patra oara consecutiv cand echipa termina Raliul Sardiniei pe podium.

In urma victoriei din Sardinia, Hyundai Motorsport este pe prima pozitie in clasamentul constructorilor cu un total de 212 puncte, cu 28 mai multe decat M-Sport Ford, echipa aflata pe locul secund. Cu cele 5 puncte suplimentare din Power Stage, Neuville a luat maximum de puncte aici si are un avans de 27 de puncte fata de Ogier, in clasamentul pilotilor,

Thierry Neuville a avut un final perfect in Raliul Sardiniei si cu cele 30 de puncte obtinute aici isi consolideaza pozitia de lider in clasamentul general, ajungand la un total de 149 de puncte.

Clasament piloti: 1. T. Neuville 149 p., 2. S. Ogier 122 p., 3. O. Tanak 79 p.

Clasament constructori: 1. Hyundai 212 p., 2. M-Sport Ford 184 p., 3. Toyota Gazoo 161 p.

Raliul Finlandei, urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, se va desfasura in perioada 26-29 iulie.

Distribuie acest articol!