CNR, Raliul Perla Harghitei 2018: Victorie majora pentru Simone Tempestini, moment dificil pentru Dan Girtofan
16.07.2018
        
Distribuie acest articol!   

Derulata pe parcursul a doua zile, intre 13 si 14 iulie 2018, etapa a cincea a campionatului intern de raliuri (CNRD, CNRVI si CNRally2) a fost castigata de echipajul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini – Sergiu Itu (Citroen DS3 R5). Tempestini a castigat noua din cele 12 probe speciale, reusind sa gestioneze excelent avansul pe un traseu extrem de dificil, cu multe zone murdare, ca urmare a trecerilor multiple pe aceleasi sectoare de clasament si a ploii care a cazut pe finalul zilei secunde.

Traseul care a insumat 122 km, cu 12 probe, a fost parcurs in doua zile, fiind inregistrate si doua recorduri, unul de participare, 83 de concurenti fiind prezenti la start, si unul de audienta pe superspeciala Arpad Dietrich, desfasurata vineri seara, in centrul Municipiului Odorheiu Secuiesc, cartierul general al raliului.

Simone Tempestini obtine aici a patra victorie din acest sezon, din cinci etape, si isi consolideaza fotoliul de lider al clasamentului general FIA. Avansul este cu atat mai important cu cat doi dintre principalii sai adversari si pretendenti la titlu au avut probleme la Harghita. In prima zi, Vali Porcisteanu si Dan Dobre (Skoda Fabia R5) au suferit o pana de cauciuc, incident in urma caruia au pierdut aproape trei minute. Incidentul i-a scos temporar din lupta pentru podiumul raliului, dar printr-o conjunctura favorabila si multa ambitie, Porcisteanu a reusit sa reduca din diferenta si sa incheie in final pe patru, limitand la minim pierderea de puncte.

Pentru Dan Girtofan, locul trei inaintea etapei, raliul nu a fost insa unul fast, brasoveanul secondat de Tudor Marza a incheiat prima zi pe locul trei in clasamentul FIA si castiga prima proba speciala a zilei secunde. Din pacate, pe cea de-a sasea proba a raliului, a doua a zilei secunde, cei doi au suferit o violenta iesire in décor (vezi video de mai jos), in urma careia masina Skoda Fabia R5 a facut mai multe tonouri, ramanand in final imobilizata in afara drumului. Din fericire, atat echipajul cat si spectatorii nu au fost afectati in urma acestui incident. “A fost cel mai greu moment din cariera mea si unul pe care nu-l doresc nimanui. Important este ca suntem si eu si Tudor bine. Restul se poate repara. Vom reveni si mai puternici”, a declarat Dan Girtofan.

Locul 2 i-a revenit castigatorului de anul trecut Bogdan Marisca – Sergiu Itu (Ford Fiesta R5), in timp ce supriza etapei a reprezentat-o clasarea pe locul al treile a echipajului Florin Tincescu – Alina Pop, pe Fiat 124 Abarth. Asadar, o zi mare pentru Napoca Rally Academy, cu trei dintre echipaje sale clasate pe podiumul final, la general, la care se adauga si victoria la Cupa Dacia, obtinuta de Mihnea Muresan.

Intr-o vizibila revenire de forma, Constantin Aur si Silviu Moraru aduc pe locul cinci Skoda Fabia R5, multiplul campion national recunoscand ca acest rezultat este o surpriza chiar si pentru el, saltul in adaptarea la noul material de concurs fiind spectaculos, Titi semnand chiar si prima sa victorie de proba speciala de la revenirea sa in CNRD dupa o pauza de sapte ani, in superspeciala derulata vineri.

Credit foto: Rallyphoto Hunters

 

Distribuie acest articol!