F1, Germania 2018: Victorie Hamilton, la capatul unei spectaculoase curse de recuperare
22.07.2018
        
Distribuie acest articol!   

Dupa dezastrul din calificari, Hamilton a avut o evolutie excelenta in cursa de la Hockenheim, reusind o revenire spectaculoasa, intr-o cursa foarte bine gandita tactic si in care a reusit sa profite de ploaie si de abandonul pe care Vettel i l-a facut cadou.

Sebastian Vettel s-a impus in calificari si a plecat din postura de mare favorit in cursa de pe teren propriu, in conditiile in care principalul sau rival, Lewis Hamilton, a trebuit sa se multumeasca de-abia cu pozitia a 14-a pe grila, din cauza unor probleme de hidraulica. Vettel a stabilit un nou record al circuitului, germanul fiind urmat pe grila de start de Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen si Max Verstappen.

In cursa, insa, situatia s-a inversat – in timp ce Hamilton a facut o spectaculoasa cursa de recuperare, pana pe prima pozitie, Vettel si-a incheiat evolutia lamentabil, cu o iesire in decor spre finele cursei, incident favorizat de conditiile meteo, asfaltul fiind udat de ploaie.

Hamilton a fost urmat pe podiul de coechipierul sau Valtteri Bottas, pentru o dubla Mercedes, in vreme ce consolarea celor de la Ferrari a fost clasarea lui Raikkonen pe a treia treapta a podiumului. Si astfel, Hamilton este din noul lider in clasmentul provizoriu al pilotilor, in timp ce Mercedes trece pe primul loc la constructori.

Clasament piloti: 1. Lewis Hamilton 188 p., 2. Sebastian Vettel 171 p., 3. Kimi Raikkonen 131 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 310 p., 2. Ferrari 302 p., 3. Red Bull 211 p.

Urmatoarea cursa se disputa pe 29 iulie, in Ungaria.

Distribuie acest articol!