F1, Silverstone 2018: O cursa spectaculoasa, in care eroul local si-a confirmat valoarea, chiar daca nu a castigat
08.07.2018
        
Distribuie acest articol!   

Dupa o performanta de zile mari, pe care o caracterizeaza ca fiind „cea mai dificila dintr-o sesiune de calificari”, Lewis Hamilton a cucerit in ultimul tur de sambata pole position, pentru cursa in fata a peste 100.000 de fani britanici, stabilind un record pentru circuitul de la Silverstone, cu sase locuri 1 pe grila de start.

Din pacate Hamilton a ratat startul si dupa o coliziune provocata de Raikkonen, penalizat cu zece secunde pentru incident, a pornit in cursa de urmarire din coada plutonului si cu monopostul Mercedes usor avariat.

In turul 16, Hamilton era deja pe pozitia a cincea, la 24 secunde de Vettel, care conducea cursa, iar dupa primul schimb de anvelope a ajuns pe locul 2, la trei secunde de lider.

Faza de safety car, cauzata in turul 33, de ciocnirea violenta a lui Ericsson cu bariera de protectie, a rasturnat clasamentul, mai multe echipe, inclusiv Ferrari, chemandu-si pilotii la boxe pentru un schimb suplimentar de anvelope. Cele doua Mercedes au ramas pe traseu si dupa restart (turul 37) s-au instalat pe locul 1 – Bottas si 3 – Hamilton, cu Vettel, pe anvelope soft, intre ei.

In tursul 38, alt incident intre Carlos Sainz (Renault) si Romain Grosjean (Haas), genereaza a doua faza de safety car, care dureaza pana in turul 41. Dupa al doilea restart, duelurile intre pilotii Mercedes si Ferrari au facut deliciul spectatorilor pana cand, in turul 48, Vettel si Hamilton s-au instalat in fruntea cursei, urmati de Raikkonen si Bottas.

Singurii piloti care au reusit sa tina ritmul cu cele doua echipe fruntase in clasamentul provizioriu au fost cei doi piloti Red Bull, Daniel Ricciardo si Max Verstappen.

Mai mult ca oricand, actorii din Formula 1 au dovedit ca, atunci cand circuitul permite depasiri, sunt capabili sa ofere un super show.

Cu totii ne dorim cat mai multe curse de acest nivel si in viitor.

Clasament piloti: 1. Sebastian Vettel 171 p., 2. Lewis Hamilton 163 p., 3. Kimi Raikkonen 116 p.

Clasament constructori: 1. Ferrari 287 p., 2. Mercedes 267 p., 3. Red Bull 199 p.

Urmatoarea cursa se disputa pe 22 iulie, la Hockenheim, in Germania.

db

Distribuie acest articol!