Formula E: Jean-Eric Vergne si Audi Sport sunt campionii celui de-al patrulea sezon
18.07.2018
        
Distribuie acest articol!   

Actul final din cel de-al patrulea sezon de Formula E s-a disputat printr-o dubla mansa americana, la New York, la finele saptamanii trecute.

Prima masa de pe circuitul din Brooklyn a confirmat titlul pilotilor pentru Jean-Eric Vergne, chiar daca in cursa s-a impus Lucas di Grassi. Vergne, care a castigat cursa a doua de la New York, este al patrulea campion diferit din tot atatea sezoane disputate in Formula E. El a dedicat reusita colegului sau de generatie din Formula 1, regretatul Jules Bianchi.

Francezul nu a putut sa aduca titlul la echipe, pentru Techeetah. Reusita le-a revenit celor de la Audi Sport ABT Schaeffler, printr-un spectaculos comeback in finala sezonului. Cu patru urcari pe podium in timpul weekend-ului de la New York si un total de 78 de puncte acumulate dintr-un total de 94 posibile, deficitul de 33 de puncte dinaintea acestei runde a fost astfel transformat intr-un avantaj de 2 puncte!

Pentru Formula E urmeaza cinci luni de pauza, la capatul careia sezonul al cincilea va veni cu un nou regulament, la start anuntandu-se 11 echipe, cu 22 de piloti.

Distribuie acest articol!