Fernando Alonso si-a anuntat retragerea din Formula 1
14.08.2018
        
Distribuie acest articol!   

2018 este ultimul sezon de F1 pentru pilotul spaniol Fernando Alonso. Dublul campion mondial a anuntat astazi ca retragerea sa din Marele Circ se va produce la finele actualei stagiuni.

In varsta de 37 de ani, Alonso a decis sa puna capat unei indelungat cariere in Formula 1, dupa ce ultimele sezoane au fost neasteptat de modeste, sub culorile team-ului McLaren. Lipsa unui monopost competitiv in F1 a favorizat participarea ibericului la cateva curse legendare din alte serii, precum cea de 500 de mile de la Indianapolis, in 2017, sau Mondialul de anduranta WEC 2018, unde a cunoscut gustul victoriei, cu Toyota, in celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Fernando Alonso se retrage din F1 dupa 17 sezoane, in care a adunat 32 de victorii si numeroase podiumuri. In anii cand a concurat sub culorile Renault, ibericul a fost un rival de temut pentru Michael Schumacher.

Marea sa ambitie este sa reuseasca cele trei mari victorii din automobilism – titlul mondial in Formula 1 (realizat de doua ori), cursa de la Le Mans (castigata chiar anul acesta) si cea de 500 de mile de la Indianapolis. Dupa plecarea din F1, probabil ca il vom vedea pe Alonso implicat din nou in Indycar, in tentativa de a-si trece in cont si cea de-a treia reusita majora din cariera.

Distribuie acest articol!