WRC, Germania 2018: O noua victorie pentru Ott Tanak
21.08.2018
        
Distribuie acest articol!   

Ott Tanak recidiveaza si isi trece in cont a doua victorie consecutiva. Dupa reusita din Finlanda, pilotul Toyota s-a impus si in Germania, la capatul unui raliu pe care l-a dominat aproape fara drept de apel.

Podiumul a fost completat de Thierry Neuville (Hyundai) si Esapekka Lappi (Toyota), care au beneficiat de abandonurile celor din fata lor, Dani Sordo si Jari-Matti Latvala, incidente consumate in chiar ultima zi de raliu.

Ott Tanak s-a instalat in frunte inca din super-speciala de joi seara, pentru ca Ogier sa il detroneze in prima proba de vineri. Tanak a revenit in frunte mai apoi, marindu-si treptat avansul. Sébastien Ogier a iesit din lupta pentru victorie cand a facut o pana si s-a vazut nevoit sa schimbe roata pe proba speciala, ceea ce l-a retrogradat cateva locuri, pentru ca in final sa se claseze al patrulea.

Sébastien Ogier s-a impus in Power Stage, reusind astfel sa limiteze distantarea lui Neuville la 23 de puncte in clasamentul pilotilor, in timp ce Tanak este al treilea, la 36 de puncte.

Cu punctele adunate aici, Hyundai isi pastreaza prima pozitie la constructori, dar avansul fata de Toyota s-a redus la 13 puncte, cu patru etape ramase de disputat in 2018.

Etapa a zecea din WRC se va desfasura in Turcia, in perioada 13-16 septembrie 2018, un raliu care revine in calendar pentru prima oara din 2010.

Clasament piloti: 1. T. Neuville 172 p., 2. S. Ogier 149 p. 3. O. Tanak 136 p.

Clasament constructori: 1. Hyundai 254 p., 2. Toyota 241 p., 3. M-Sport Ford 224 p.

Distribuie acest articol!