F1, Rusia 2018: Hamilton a primit victoria cadou de la Bottas, prin ordin de echipa
30.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes a dominat cursa de la Soci, atat in calificari, cat si in cursa. Insa succesul lui Hamilton a fost decis la boxe, printr-un ordin de echipa. Mercedes a decis astfel sa ii ofere victoria britanicului, pentru a-i conferi avantaj maxim in duelul cu Vettel (Ferrari), pentru titlul suprem al pilotilor.

Valtteri Bottas a plecat din pole position, secondat de coechipierul sau Lewis Hamilton, in timp ce rivalii de la Ferrari au trebuit sa se multumeasca cu a doua linie pe grila de start.

Performerul zilei, apropo de start, avea sa fie Max Verstappen (Red Bull), care a plecat de pe pozitia a 19-a, pentru ca mai apoi sa ajunga la sefia cursei, pozitie in care s-a aflat pe parcurusul a 25 de tururi, din totalul de 53.

Verstappen si-a amanat intrarea la boxe pana cu 10 tururi inainte de final, moment in care au venit si ordinele de echipa la Mercedes. Astfel, Bottas i-a lasat cale libera spre victorie lui Hamilton.

Asadar, britanicul Lewis Hamilton se afla la a treia victorie consecutiva, a opta din acest sezon si a 70-a din cariera. Cu doar cinci curse ramase de disputat in actualul sezon, el  are un avans de 50 de puncte fata de principalul sau urmaritor, Sebastian Vettel.

Clasament piloti: 1. Lewis Hamilton 306 p., 2. Sebastian Vettel 256 p., 3. Valtteri Bottas 189 p.

Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes 495 p., 2. Ferrari 442 p., 3. Red Bull 292 p.

Urmatoarea cursa se va disputa in Japonia, la Suzuka, pe 7 octombrie.

Distribuie acest articol!