F1, Italia 2018: Dezamagire pentru Vettel si tifosi, acasa la Ferrari
02.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cursa de casa a Scuderiei Ferrari parea sa fie favorabila celebrei echipe italiene, cel putin prin prisma calificarilor. Cei doi piloti Ferrari au monopolizat prima linie a grilei de start, cu Raikkonen, oarecum surprinzator, in pole position. In cursa, insa, lucrurile lucrurile nu au mers prea bine pentru calutul cabrat…

Vettel s-a vazut retrogradat pana pe ultima pozitie inca din primul tur, in urma unui contact cu Hamilton. Germanul a trebuit sa treaca pe la boxe, pentru a schimba partea din fata a masinii, dupa care a facut o admirabila cursa de recuperare, dar finalul nu l-a gasit mai sus de pozitia a patra. Clasare care este mai degraba in avantajul adversarului sau direct, Lewis Hamilton.

Mult timp aflat in postura de lider al cursei, Raikkonen a fost eroul zilei pentru zecile de mii de fani italieni prezenti pe circuitul de la Monza, insa cu 9 tururi inainte de final, finlandezul avea sa cedeze in fata lui Hamilton, care prin aceasta victorie isi consolideaza pozitia de lider in ierarhia pilotilor.

Fara a straluci, dar printr-o evolutie constanta si (din nou) participand la strategia intrarilor la boxe in favoarea lui Hamilton, Valtteri Bottas a completat podiumul si a adus puncte pretioase pentru team-ul Mercedes.

De remarcat penalizarea lui Verstappen cu 5 secunde, in urma unui duel cu Bottas, decizie care l-a retrogradat pe olandez doua pozitii, in avantajul lui Bottas si Vettel.

Hamilton a acumulat 256 de puncte in clasamentul pilotilot, fiind urmat de Vettel, cu 226, si de Raikkonen, cu 164.

La constructori, Mercedes conduce cu 415 puncte, urmat de Ferrari, cu 390.

Urmatoarea cursa este programata pe 16 septembrie, la Singapore.

Distribuie acest articol!